Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Héérlijk: Kopenhagen in kerststemming

Alles voor het ‘hjerternes fest'! Waar de rest van Europa nog een beetje aan het warmdraaien is voor december, zijn de Denen er ook dit jaar vroeg bij. Het is een land waar ze enorm kunnen genieten van lichtjes, lekkere hapjes en kerstliedjes, ze noemen kerst niet voor niets het ‘hjerternes fest'...

Héérlijk: Kopenhagen in kerststemming

Alles voor het ‘hjerternes fest'!

Waar de rest van Europa nog een beetje aan het warmdraaien is voor december, zijn de Denen er ook dit jaar vroeg bij. Het is een land waar ze enorm kunnen genieten van lichtjes, lekkere hapjes en kerstliedjes, ze noemen kerst niet voor niets het ‘hjerternes fest' (het feest van het hart). Er zijn in Kopenhagen maar liefst drie kerstmarkten die wekenlang blijven staan:

  • Nyhavn 8 november 2019 – 23 december 2019
  • Nytorv 15 november 2019 – 22 december 2019
  • Tivoli 16 november 2019 – 5 januari 2020

Naast de markten zijn er in de stad ook kerstconcerten, carols singers, (kunst)ijsbanen.

Die in Tivoli is het meest sfeervol, ook door het decor van het pretparkje.

Nyhavns julemarked draait vooral om handgemaakte cadeautjes, streekgerechten en Deense muziek. Het is een van de mooiste van Denemarken. En de Julemarked in Nytorv (hier op de foto) is groot en veelzijdig.

Vanaf Schiphol gaan dagelijks negen of meer vluchten naar Kopenhagen, retourticket in deze periode vanaf 90 euro, reistijd 1:20. Treinen kan ook, vanaf 40 euro enkele reis, drie keer overstappen, reken op 11 uur reistijd, wel aankomst hartje stad.

Foto's (c) iStock, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in