Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Geuren & kleuren: kruidenwandelingen in Oostenrijk

Voel je helemaal Heidi in Hoogstiermarken! Voor wie graag even weg wil, maar hutjemutje vakantie vieren niet ziet zitten: in het Oostenrijkste Hoogstiermarken is de anderhalve meter al snel 150 meter afstand, áls er al een medemens te spotten is. Het gebied ligt ten zuiden van Wenen, tussen Semme...

Geuren & kleuren: kruidenwandelingen in Oostenrijk

Voel je helemaal Heidi in Hoogstiermarken!

Voor wie graag even weg wil, maar hutjemutje vakantie vieren niet ziet zitten: in het Oostenrijkste Hoogstiermarken is de anderhalve meter al snel 150 meter afstand, áls er al een medemens te spotten is.

Het gebied ligt ten zuiden van Wenen, tussen Semmering, Hochschwab en de Eisenerzer Alpen.

Alpenbloemen

Voor wie zich door de lockdown heeft gewandeld, tippen we de kruidenwandelingen die hier zijn uitgezet. Arnica, gentiaan, tijm, guldenroede, valeriaan, daslook, brandnetel, mierikswortel...

...de berghellingen en bossen van Hoogstiermarken zijn vanwege de bodemgesteldheid een ideale voedingsbodem voor alpenbloemen, geneeskrachtige kruiden en aromatische planten. Ze worden gebruikt in vele gerechten en verwerkt in bak- of etherische oliën.

Kruidenwandelingen

Kruidenpedagoge Regina Müllner organiseert groepskruidenwandelingen voor toeristen op bijvoorbeeld 17, 18 en 24 juli en 24 september.

Ze begeleidt daarnaast toeristen op individuele basis, als je niet zo'n groepsmens bent. Je kunt ook een 3-daags arrangement in Landgasthof Hubinger in Thörl boeken, waar chefkok Johan Wölls ontbijt en avondeten samenstelt rondom lokale kruiden.

Hoe ver is het?

De dichtstbijzijnde luchthaven is Graz. KLM vliegt vanaf Amsterdam Schiphol in 1 uur en 40 minuten naar de luchthaven van Graz, dan is het een transfer van 40 minuten naar Hoogstiermarken.

Over de snelweg is het 1000 km van Utrecht naar Leoben, een reisduur van bijna 11 uur.

Meer informatie (Nederlandstalig): Hochsteinermark

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in