Ga op watersafari boven Amsterdam!

Ga op watersafari boven Amsterdam!

Onthaasten verzekerd in 17de eeuws landschap.

Het is amper te geloven maar tien minuten rijden ten noorden van Amsterdam vind je niets dan ruimte, groen en water. Dorpjes als Durgerdam, Holysloot en Ransdorp zijn lang­zaam aan de hoofdstad vastgegroeid, maar hebben hun eigenheid weten te behouden. De houten dijkhuisjes, veer­pontjes en ophaalbruggetjes ademen een en al onthaasting uit.

Ga op watersafari boven Amsterdam!

Op zich al de moeite waard, maar nog veel leuker is de rust van het water op te zoeken tijdens een Wetlands Safari. Je peddelt zo met begeleiding door een dorpje met huizen die bijna op het water drijven en door een 17de eeuws landschap. De Frisse Neus Toer is speciaal samengesteld binnen de coronaregels, er wordt gebruik gemaakt van Canadese kano's waarbij je 1,5 meter afstand kunt houden.

Ga op watersafari boven Amsterdam!

Voor de zomer is de sprookjesachtige avondtocht (te boeken vanaf mei) een aanrader. Tot eind september kun je ook picknicktours boeken, waarbij je lekker eet van streekproducten op trilveen (jawel, lopen over water!). Tijdens de tocht vertelt een gids over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Je ziet prachtige weidevogels zoals de grutto en de kievit en een vleesetende plant, de zonnedauw. Het is een omgeving die de schilders Ruysdael en Rembrandt al inspireerde.

Fluisterboten

Ga op watersafari boven Amsterdam!

Ben je niet zo'n kanoër, dan zijn er in Holysloot ook fluisterboten van Holyboot te huur waarmee je het veenweidegebied Waterland kunt  verkennen. Je krijgt een uitgebreide kaart mee met 6 mooie vaarroutes naar Broek in Waterland, Monnickendam, Watergang, Zuiderwoude, Kinselmeer en Uitdam. Wel zelf een picknick meenemen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in