Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít zijn de 7 top reistrends voor 2020

Het Reisje langs de Rijn 2.0 komt eraan!  Hoewel het op veel plekken onrustig is in de wereld en Greta T. het liefst ziet dat iedereen thuisblijft om een moestuin aan te leggen, vinden veel mensen reizen te verrijkend en te leuk om het te laten. Wel neemt de bewustwording toe en verschuift het ac...

Dít zijn de 7 top reistrends voor 2020

Het Reisje langs de Rijn 2.0 komt eraan! 

Hoewel het op veel plekken onrustig is in de wereld en Greta T. het liefst ziet dat iedereen thuisblijft om een moestuin aan te leggen, vinden veel mensen reizen te verrijkend en te leuk om het te laten. Wel neemt de bewustwording toe en verschuift het accent van vakanties, volgens een analyse van diverse trendspotters. Dit zijn de reistrends van de toekomst. 

1 Ecotoerisme

Mede dankzij Greta T. gaat ecotoerisme een factor van belang worden. Dat betekent bestemmingen die dichter bij huis zijn en bijvoorbeeld per trein kunnen worden bereikt en CO2-compensatie voor reis en verblijf. Thüringen wordt het nieuwe Thailand, de Eifel het nieuwe Nieuw-Zeeland.

2 Beleving

Persoonlijke ervaringen zullen volgend jaar een steeds grotere rol gaan spelen tijdens vakanties. Niet meer heel ver weg, maar wel een onvergetelijke ballonvaart over het Central Massif. Minder bakken in de zon, wel zelf gevangen visjes grillen boven een kampvuur. Minder luidruchtig achter speedboten hangen, meer waterpret in een bergmeer bij een waterval. Het hoeft niet langer groots, ver weg of super-de-luxe te zijn, als het maar een bijzondere ervaring of herinnering oplevert. Blote voeten in het gras, de hond gezellig mee, klein geluk. 

3 Cashvrij reizen

Vreemd geld in handen hebben zal binnenkort 'iets van vroeger' worden. Op steeds meer plekken wordt het mogelijk alles met je pinpas of een app of je telefoon te betalen.

4 Moderne nomaden

Vakantie op één plek zal minder vaak voorkomen, in 2020 zullen mensen binnen één vakantie wat vaker verkassen. Ook hierbij speelt beleving een rol: denk aan overnachten in een boomhut, glamping op het strand of slapen in een hangmat onder de sterrenhemel (met een uurtje uitleg van een gids over de sterrenbeelden). Grenzend aan deze trend: vaker een korte periode weg dan één heel lange vakantie.

5 Rijker terugkomen

Exotische streken zijn uit, de weldoener uithangen door tijdens een vakantie goede daden te doen, zal de komende tien jaar ook verleden tijd worden. Wat wel in zwang zal raken, is tijdens een vakantie iets leren. Dat kan een korte cursus kunstgeschiedenis zijn ('s ochtends in het museum, de rest van de dag vrij), maar ook brood bakken, windsurfen, een vlot bouwen of – zie ook no 4 – sterrenbeelden herkennen. Nieuwe vaardigheden en kennis mee naar huis nemen, zijn de nieuwe souvenirs. 

6 Het nieuwe Belle Epoque

Meerdaagse reizen per luxe trein met een ruime eigen couchette of suite en luxe riviercruises door Europa zullen grote trends worden. Beiden staan voor comfortabel reizen, toch veel zien, minder milieu-impact dan vliegen, persoonlijke aandacht, gourmet maaltijden en ruimte: het aantal passagiers zal bewust beperkt worden.

7 Meerdere generaties op stap

Een leuke trend voor Babyboomers, Generation X en Millennials is met drie generaties naar dezelfde locatie gaan, daar allemaal hun eigen ding doen en tegelijk ook af en toe tijd samen doorbrengen. Denk bijvoorbeeld aan samen een groot vakantiehuis huren in Frankrijk met een zwembad en fietsen of een boot. Gedeelde kosten houden het betaalbaar, goede afspraken houden het leuk.

Foto's (c) iStock, Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in