Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn de 5 opvallendste reistrends voor 2024

Hoe gaan we komend jaar eens op vakantie? Dit zijn de 5 opvallendste reistrends voor 2024!

astro vakantie sterrenbad

Waar er in 2022 vooral werd genoten van weer op vakantie kunnen, stond 2023 in het teken van avontuurlijke bucketlist reizen, tot en met in de ruimtetoerisme.

Gevalletje overcompensatie, als je kijkt naar wat trendwatchers voorspellen voor 2024: we keren meer naar binnen, willen diepere, persoonlijke ervaringen die een positieve impact hebben en meer in alle rust naar de sterren kijken dan kilometers vreten of een berg beklimmen om het maar op Instagram te kunnen zetten.

1 Sterrenbad

Bosbaden (lekker in de natuur zitten) is inmiddels bekend, de volgende stap is het sterrenbad, ofwel ergens heenreizen waar er geen lichtvervuiling is, om met eigen ogen de Melkweg te kunnen zien. Verwacht gespecialiseerde reizen, zodat je er ook nog iets van opsteekt. In dezelfde categorie: reizen naar het noorderlicht (aurora borealis) en het zuiderlicht (aurora australis), reizen naar zonsverduisteringen, de middernachtzon en   plekken waar op dat moment veel vallende sterren te zien zijn. Wel met zekere luxe: denk aan comfortabele cabines met een glazen plafond. Vanuit astronomisch standpunt is 2024 een zeer rijk jaar met hemelfenomenen, dat helpt de trend.  

2 De coole vakantie

Je kunt er niet onderuit dat het op de gebruikelijke vakantiebestemmingen de laatste jaren erg heet kan zijn. Enter de 'coolcation' in gebieden waar de kans op hittegolven kleiner is. IJsland, Schotland, Finland en Letland zitten in de lift en ook Noorwegen en Zweden groeien in populariteit.

3 Leve het laagseizoen

Wie niet aan schoolvakanties of de bouwvak vast zit, mijdt het hoogseizoen en gaat in het voor- of najaar op vakantie. Minder druk, minder extreme temperaturen, minder hoge prijzen. Het vakantieseizoen zal ook wat langer duren en wat eerder beginnen.

4 Luxe per trein

Internationaal reizen per trein zit al een tijdje in de lift: het is duurzaam, je ziet wat van het landschap, je stapt hartje stad uit en je hebt aanzienlijk meer ruimte dan in het vliegtuig. De zeer luxe treinervaring à la de Orient-Express is voor de meeste mensen niet betaalbaar, maar er is steeds meer aanbod tussen, zeg maar, Belmont en een boemeltje. Denk aan een eigen couchette, slaapstoelen, uitstekende catering en veel comfort. Slow travel met een vleugje luxe zal in 2024 beslist groeien.   

5 Stiltereizen

De opvolger van de digitale detox is de stiltereis. Zoals je al stiltewandelingen hebt zo is een stiltevakantie vooral een ervaring waar je niet van hoeft bij te komen als je weer thuis bent. Stilte slaat niet per se op geluid of eindeloos zwijgen en mediteren, maar meer op rust, wellness, stilteplekken, slaapresorts en zogenaamde 'quiet hotels' waar niet gefeest wordt en je gewoon rustig aan het zwembad kunt zitten.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reizen
  • Getty Images