Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn de 5 mooiste najaarsbestemmingen

Genieten van de herfst, mét dichtbij alternatieven. Hoe heerlijk is de herfst? Fris weer, knisperende bladeren, port smaakt opeens weer en de natuur lacht in duizend kleuren. Voor de voorpret, voor het geval je zin hebt om iets te boeken voor het najaar: vijf schitterende bestemmingen voor deze m...

Dit zijn de 5 mooiste najaarsbestemmingen

Genieten van de herfst, mét dichtbij alternatieven.

Hoe heerlijk is de herfst? Fris weer, knisperende bladeren, port smaakt opeens weer en de natuur lacht in duizend kleuren. Voor de voorpret, voor het geval je zin hebt om iets te boeken voor het najaar: vijf schitterende bestemmingen voor deze maanden.  

Japan

Natuurlijk, het kersenbloesemseizoen is sprookjesachtig. Maar in Japan weten ze dat de herfst zeker zo mooi is, met beter weer en minder toeristen. Ideaal moment om te gaan: van half oktober tot half november. Kyoto is het beroemdst om de rode kleuren van de momiji ofwel Japanse esdoorns (dit is de Toji Pagode) en van daaruit is het een half uur per trein naar Nara, waar in een schitterend park de Tamukeyama tempel ligt.

Dichterbij: de Japanse Tuin op landgoed Clingendael in Den Haag, de Japanse Watertuin in Naaldwijk (overdekt) en de Ontmoeting der Stromen in Den Helder.

Vermont

De Amerikaanse staat aan de oostkust staat bekend om haar Indian Summer die overgaan in een glorieuze herfst met kleuren als goud, rood, bruin, oranje en bordeaux. Het is een schitterend gebied om door te rijden of beter nog: te lopen.

Dichterbij: Bossen van Zoomland, Bergen op Zoom, de Kaapse Bossen bij Utrecht, Paleispark Het Loo in Apeldoorn en het Rijsterbos van Gaasterland in Friesland.

Boedapest

Warme bronbaden, herfstfestivals en de elegante stad heeft van zichzelf al een beetje een gouden gloed: het is een heerlijke herfstbestemming, ook qua temperatuur.

Dichterbij: Geen stad doet herfst zo vriendelijk, smakelijk, knus en kleurrijk als Den Bosch.  

Huangshan

Letterlijk betekent Huangsan Gele Berg in het Chinees en het is de beste plek van China om het najaar in al haar glorie te zien. De bergpieken zijn bedekt met bomen die in oktober prachtig vuurrood kleuren. De nevel die er meestal tussen opstijgt, maakt het een etherische ervaring. De kleuren zijn het mooist bij zonsopkomst.

Dichterbij: Pitlochry in Schotland heeft ook bergen met bomen die schitterend verkleuren en met nevel zijn ze er ook goed bekend.

Gdansk

Prachtige oude hanzestad met veel groen dat in mooie najaarstinten verkleurt. De Oostzee doet mooie dingen met licht, lucht en klimaat, het is een bijzondere bestemming. 

Dichterbij: Ghent is misschien niet de bekendste stad van België, maar wel een van de mooiste, compleet met water, een kasteel en een bourgondische culinaire instelling.  

Foto's © ANP, iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in