Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít zijn de 10 minst stressy steden ter wereld

Ontstressen gaat prima bij de oosterburen. Voor wie toe is aan een unplugged stedentrip zonder files, parkeerstress, opstoppingen op de stoep en mét een gevoel van 'hè-hè, even rust' heeft ZipJet een analyse gemaakt van 150 steden. Meegewogen zijn zaken als salaris en werkeloosheid (van invloed o...

Dít zijn de 10 minst stressy steden ter wereld

Ontstressen gaat prima bij de oosterburen.

Voor wie toe is aan een unplugged stedentrip zonder files, parkeerstress, opstoppingen op de stoep en mét een gevoel van 'hè-hè, even rust' heeft ZipJet een analyse gemaakt van 150 steden. Meegewogen zijn zaken als salaris en werkeloosheid (van invloed op de stemming in een stad), maar ook de hoeveelheid groen, criminaliteitscijfers en het aantal zonuren. Dit is de top 10 voor een citybreak zonder stress.

  1. Stuttgart, Duitsland
  2. Luxemburg, Luxemburg
  3. Hannover, Duitsland
  4. Bern, Zwitserland
  5. Munchen, Duitsland
  6. Bordeaux, Frankrijk
  7. Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
  8. Sydney, Australië
  9. Hamburg, Duitsland
  10. Graz, Oostenrijk

We horen je denken: Stuttgart, wat is daar in vredesnaam te doen? Nou, een heleboel.

Zo zijn er vier schitterende kastelen, waarvan Schloss Ludwigsburg als een van de grootste barokpaleizen ter wereld van duizelingwekkende schoonheid is (en een speciaal modemuseum huisvest).

Het is er prettig shoppen: de Königstrasse is autovrij, er is een filiaal van het luxe warenhuis Breuninger, het Bohnenviertel is een oude wijk in het centrum met kleine winkels en er is een fijne mall in het centrum: Milaneo. Dit is de historische Schillerplatz in het centrum.

De Staatoper is een van de grootste culturele instellingen van Europa.

Topprogramma, zuilen, 1400 plekken, indrukwekkende kroonluchters, the works

Voor de autoliefhebbers biedt Stuttgart zowel een Mercedes-Benz museum (zie foto) als een Porsche Museum.

Is kunst meer je ding dan is de glazen kubus van het Kunstmuseum Stuttgart een aanrader. In de collectie  impressionistische, moderne en hedendaagse schilderijen en kunstvoorwerpen. Je vindt er werken van onder meer Adolf Hölzel, Willi Baumeister en Otto Dix.

Stuttgart is 341 km rijden van Maastricht, vanaf Utrecht CS is het 4,5 uur treinen.

Leuke hotels zijn het aparte, romantische Der Zauberlehrling in het Bonenviertel (fantastische themakamers én een gourmetrestaurant) en het Althoff Hotel am Schlossgarten: modern, informeel, centraal gelegen en toch rustig.

Foto's © Stuttgart-Marketing GmbH, iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in