Dit is de mooiste stad van Spanje (en wij willen er nú naartoe)

Dit is de mooiste stad van Spanje (en wij willen er nú naartoe)

Nog op zoek naar een leuke stedentrip? Denk eens aan beeldschoon Sevilla. De hoofdstad van Andalusië en heeft een rijke geschiedenis, cultuur en gastronomie te bieden.

De top 5 van Sevilla

1) Catedral de Santa María de la Sede

Dit is de mooiste stad van Spanje (en wij willen er nú naartoe)
De grootste gotische kathedraal ter wereld moet je hebben gezien. De kathedraal is gebouwd op de plek waar oorspronkelijk de Moorse Aljama-moskee stond. Na de verovering op de Moren onder Fernando III in 1248 werd deze in gebruik genomen door de christenen. Sindsdien fungeert het gebouw als kathedraal. De moskee is eind dertiende eeuw afgebroken om het in een christelijk gebouw te veranderen. Bewaard zijn gebleven het beroemde 'Patio de los Naranjos' (de sinaasappelhof) en de Giraldatoren.

ColumbusIn één van de kapellen staat het grafmonument ter ere van Cristóbal Colón (Columbus). Het stoffelijk overschot werd na de onafhankelijkheid van Cuba in 1898 van Havana naar Sevilla overgeplaatst.

Leuk weetje: Een beroemde uitspraak uit de kerkeraadvergadering van 8 maart 1401: 'Hagamos una iglesia tan grande que los que vengan detrás nos tengan por locos.' Vrij vertaald: Laten we zo'n grote kerk bouwen, dat onze nakomelingen zullen zeggen dat onze bouwmeesters 'gek' waren.

2) AlcázarNaast de kathedraal bevindt zich het Real Alcázar (Koninklijk Paleis). Het Alcázar bestaat uit meerdere gebouwen en tuinen in verschillende bouwstijlen (Almohade, Mudéjar, Gotisch en Renaissance). Het meest opvallend is de mudéjar-stijl, een mix van arabische en christelijke architectuur.

Het paleis wordt nog steeds gebruikt als officiële verblijfsplaats van de koninklijke familie en is daarmee het oudste koninklijk paleis van Europa. In 1987 werd het gebouw op de werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst.Leuk weetje: Een Alcázar is een kasteel of paleis gebouwd door de Moren op een strategische plek, met als doel de bewoners te verdedigen.3) Parque de María LuisaDit is het bekendste openbare park van Sevilla en staat op de nationale lijst van belangrijke culturele belangen in Spanje. Een heerlijk rustige plek voor een romantische middag. In 1929 werd hier de wereldExpo gehouden en kreeg het park twee belangrijke pleinen: het Plaza de España en het Plaza de América, waar je de toegangen tot twee musea vindt: het Folklore-museum (Artes y Costumbres Populares) en het Archeologisch museum (Museo Arqueológico).

Leuk weetje: Het park wordt ook wel het duivenpark genoemd. Op het Plaza América vind je veel witte duiven die maar niet uitgegeten raken. Op zondag zie je hier veel families met hun kinderen om de duiven te voeren.

4) Metropol Parasol

Dit is de mooiste stad van Spanje (en wij willen er nú naartoe)
Een opvallende, moderne houten constructie (5 niveaus) op de Plaza de Encarnación naar een ontwerp van architect Jürgen Mayer.

Vijf meter onder de grond bevindt zich het Antiquarium: een collectie van archeologische vondsten uit de Romeinse en Almohade tijd. Op straatniveau heb je een groenten- en fruitmarkt met daarboven een groot plein van 3500 m2 voor culturele evenementen. Helemaal op de top van het bouwwerk (28,5 meter hoog) is een wandelpad gemaakt met een adembenemend uitzicht over de stad Sevilla.

Leuk weetje: Het bouwwerk heeft in de volksmond de naam Las Setas gekregen (de paddenstoelen).

5) Flamenco MuseumSevilla staat bekend als de belangrijke flamencostad van Spanje en natuurlijk mag hier een Flamenco Museum niet ontbreken. Danseres en eigenares van het museum, Cristina Hoyos, opende het pand in 2006.

Het Flamenco Museum bevindt zich in een typisch Sevilliaans paleis uit de achttiende eeuw en ligt in de wijk Santa Cruz. Het museum vertelt meer over de Andalusische cultuur en leert je het flamencodansen te begrijpen.

Mocht je de kriebels krijgen om zelf te gaan dansen: het museum heeft een eigen flamencoschool waar je ook les kunt krijgen.

Leuk weetje: Cristina Hoyos is een beroemde flamencodanseres die in diverse films, waaronder Carmen, heeft gespeeld. Bekend over de hele wereld werd ze bij de opening van de Olympische Spelen in 1992.