Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit hulpje van € 10 maakt economy vliegen draaglijker

Een First Class ervaring wordt het niet, maar alle kleine beetjes helpen!  Nergens verdampt de glamour van een vliegreis zo vlot als in economy. Een beetje ervaren reiziger heeft zelf wat te eten, water en een multifunctioneel dun dekentje ingepakt en een opblaasbaar nekkussen paraat. Qua beenrui...

Dit hulpje van € 10 maakt economy vliegen draaglijker

Een First Class ervaring wordt het niet, maar alle kleine beetjes helpen! 

Nergens verdampt de glamour van een vliegreis zo vlot als in economy. Een beetje ervaren reiziger heeft zelf wat te eten, water en een multifunctioneel dun dekentje ingepakt en een opblaasbaar nekkussen paraat.

Qua beenruimte blijft het echter behelpen, zeker met een 'man spreader' (mannen / mensen die heel wijdbeens zitten of de hele armleuning inpikken) naast je. Met een 'voetenhangmat' haal je meer uit de beperkte ruimte die je hebt. De druk op je onderrug wordt minder en je wordt minder stijf op een lange vlucht.

Je bevestigt de riemen van de 'foot hammock' (deze is 17 euro en iets zachter door het memory foam) om je tafeltje en klapt dat weer omhoog. Vervolgens kun je met gestrekte benen zitten, maar het lapje ook gebruiken om met iets opgetrokken knieën te zitten (verrassend comfy). Afgaand op wat er mee kan, is het vooral geschikt voor mensen van gemiddelde lengte en voor wie een de kleine kant is, wie lang is zal het vermoedelijk minder comfortabel vinden.  

Is daarmee de voorraad economy-hulpjes uitgeput? Nee, er zijn tegenwoordig ook opblaasbare voetenbankjes en een complete opblaasbare poef, al kun je je afvragen waar je dat ding laat als je niet op de voorste rij zit. Die poef is weer wel een uitkomst bij lange vertragingen op het vliegveld, om wat makkelijker te kunnen zitten of even een dutje te doen. 

Toegegeven, het is geen alternatief voor First Class en de aardige piloot die zorgzaam door het gangpad drentelt om de rugleuning nog wat verder naar achteren te klappen moet je er zelf bij denken, maar alle beetjes comfort helpen, nietwaar? 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in