Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De mooiste verborgen dorpjes van Europa

Ze zijn er nog, plekken waar de tijd heeft stilgestaan. Het zijn van die plekjes waar je verrukt doorheen rijdt, om ze bij een vervolgbezoek bijna niet meer terug te kunnen vinden. Tien pareltjes in Europa en eentje ligt in... Groningen. Eguisheim, Frankrijk Ideale stop voor wie van Elzas-wijnen ...

De mooiste verborgen dorpjes van Europa

Ze zijn er nog, plekken waar de tijd heeft stilgestaan.

Het zijn van die plekjes waar je verrukt doorheen rijdt, om ze bij een vervolgbezoek bijna niet meer terug te kunnen vinden. Tien pareltjes in Europa en eentje ligt in... Groningen.

Eguisheim, Frankrijk

Ideale stop voor wie van Elzas-wijnen houdt. Het dorp is omringd door zo'n dertig wijnboeren, met als specialiteit Domaine Emile Beyer, al in wijnzaken sinds de 16de eeuw.

Monsaraz, Portugal

Ommuurd wit dorpje met uitzicht op de Alentejo-vlakte. Het bezoeken waard is de Alentejana Mizette fabriek, waar ze nog met de hand prachtige dekens en kleden weven.

Warth, Oostenrijk

Warth gaat erop prat het meest besneeuwde resort in de Alpen te zijn en in de zomer het meeste zon te vangen (wetenschappelijk bewijs ontbreekt hiervoor, overigens). Het dorp bestaat eigenlijk uit niet meer dan een groepje chalets die een insiders crowd aan wintersporters trekt en in de zomer de connaisseurs van een mooie hike. 

Niehove, Nederland