De leukste Nederlandse luxehuisjes voor als je deze zomer tóch in Nederland wilt blijven

De leukste Nederlandse luxehuisjes voor als je deze zomer tóch in Nederland wilt blijven

De uitgelezen eigen-land-huisjes voor de verwende vakantievierder.

Waar jij deze zomer wilt zitten als je in Nederland blijft? Nouveau zocht het voor je uit.

Oasis Punt WestWaar: Ouddorp, Goeree-OverflakkeeWat is het: een resort dat alle stylish vakjes aanvinkt. Houten designvilla’s, stijlvol interieur, regendouches. Had zo op Curaçao kunnen staan, maar verrassing: deze enorme veranda’s kijken uit op het Grevelingenmeer. Een luxe oase op een verder redelijk sober eiland.Extra: fine dining-restaurant Brasserie Zeven, met overheerlijke sushi.

Puur ExlooWaar: Hondsrug, DrentheWat is het: spiksplinternieuwe grote villa’s met alle luxe die de moderne stadmens nodig heeft. Duurzaam gebouwd, op het randje van het Hunzebosch. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de groeiende trend van samengestelde families of vakantie met meer gezinnen. De tienpersoons EL (extra luxe) heeft bijvoorbeeld vijf slaapkamers en vier badkamers.Extra: laat je inner Karen Blixen naar buiten komen in een toer met Eko Tours. Elektrische karretjes (zelf sturen) waarmee je milieubewust over de Hondsrug tuft; een geologische aardelijn opgestuwd in de IJstijd en vol met hoger gelegen velden, bossen en schaapskooien. Alsof je op savannetocht bent in Afrika.

Cuber Outdoor SuiteWaar: Hoge VeluweWat is het: de vrijheid van een vakantiehuisje, de luxe van een designhotel. En dat in een fonkelnieuw jasje. Een Cuber Outdoor Suite meet 42 vierkante meter en het hele interieur bestuur je zelf, met een app die de deur voor je opent (geen sleuteloverdracht!). Lichten, airco/verwarming, zonwering en zelfs tips over de omgeving: alles via de app.Toch moeten de Cubers het vooral hebben van de prachtige omgeving, de enorme raampartijen en de fijne inrichting, voorzien van heel wat luxe.Extra: ontbijt op bed bestellen? Kan. Op zoek naar een fietsroute? Dat regelt je digitale assistent. Hier verblijf je in luxe op een toplocatie aan de rand van het nationale park, waar je de mooiste fiets- en wandeltochten kunt maken. Ook fijne restaurants en musea (zoals het Kröller-Müller Museum) liggen in de buurt.

Largo Beach Houses Den HaagWaar: Kijkduin, Zuid-HollandWat is het: een beachhouse op het stille strand van Kijkduin. Gevoel van vrijheid gegarandeerd. Heerlijk ’s avonds op de veranda uitkijken naar de zee. Voor koude avonden is er een houtkachel.Extra: wandelen kun je in het beschermde Natuurgebied Solleveld. Solleveld is onderdeel van National Park Hollandse Duinen. Alleen toegang met een dagkaart. Per dag is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bezoek ook ‘Hemels Gewelf’, een kunstmatige duinkom door de Amerikaanse kunstenaar James Turrell, recentelijk gerestaureerd.

The UnboundWaar: Tuinen van Est, AmsterdamWat is het: stylish hippieresort aan de rand van Amsterdam, schurend tegen Halfweg aan. Verspreid over dit terrein liggen houten cabins, door gerenommeerde architecten ingericht, zoals Jan van Erven Dorens (ja, de broer van). Dit is de plekwaar stad, Nederlandse natuur en architectuur elkaar ontmoeten.Extra: overal staan vuurkorven en ligt zelf te pakken stookhout. Het bijbehorende restaurant werkt met ingrediënten uit de tuin ernaast, de Champagne- en wijnkaart is van wereldklasse.

DuinlodgeWaar: VlissingenWat is het: beach-style lodges gedrapeerd tegen het duin van de twee kilometer lange boulevard. Door het hout en het helmgras heb je bijna de indruk dat je zelf in de duinen zit. Aanbieder Largo heeft ook beachhouses net over de boulevard, op het echte strand, maar de duin lodges zijn ruimer.Extra: als het goed is, vindt dit jaar Film by the Sea weer plaats in Vlissingen, Cannes aan de Scheldemonding. Vanuit de duinlodge loop je er zo naar toe.

Huisjes aan de AmstelWaar: Ouderkerk aan de AmstelWat is het: ruim driehonderd jaar oude, rijksmonumentale huisjes. Het zijn de voormalige arbeiderswoningen van een buskruitfabriek. Ze zijn prachtig gerenoveerd en alle zeven huisjes zijn anders ingericht. Vanuit je bad heb je uitzicht op de Amstel. Je kunt op de fiets zowel idyllische dorpjes bezoeken of naar de binnenstad van Amsterdam (30 min). Nog leuker is het, om de buurt met een bootje te verkennen.Extra: Ouderkerk aan de Amstel is een karakteristiek dorp en vlakbij – aanrader – zit Ron Gastro Bar Indonesia. Nog dichterbij vind je de Kruidfabriek by Lute, die zit op hetzelfde terrein.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in