Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 7 fijnste tuinen van Europa (waar je kunt eten en slapen!)

Kasteeltuinen zijn een bron van inspiratie voor je eigen lusthof. Mooi gelegen in prachtige tuinen, om een nachtje te overnachten en veel tuininspiratie op te doen. IERLAND BALLYNAHINCH CASTLE CONNEMARA Dit sprookjeskasteel bevindt zich op een landgoed van 690 hectare, omgeven door platteland, me...

De 7 fijnste tuinen van Europa (waar je kunt eten en slapen!)

Kasteeltuinen zijn een bron van inspiratie voor je eigen lusthof.

Mooi gelegen in prachtige tuinen, om een nachtje te overnachten en veel tuininspiratie op te doen.

IERLAND

BALLYNAHINCH CASTLE

CONNEMARA

Dit sprookjeskasteel bevindt zich op een landgoed van 690 hectare, omgeven door platteland, meren, rivieren en bossen.

De gazons strekken zich uit tot aan de oevers van de Owenmore, waar bomen staren naar hun weerspiegeling in het water en het krioelt van de vissen. De kasteeltuin is toegankelijk voor gasten, die samen met de tuinman deze prachtige tuin kunnen ontdekken.

MADEIRA

CASA VELHA DO PALHEIRO

FUNCHAL, MADEIRA

In 1804 bouwde de Comte de Carvalhal een landgoed op 500 meter boven zeeniveau, met vrij zicht over de Atlantische Oceaan en de hoofdstad van Madeira.

In de tuinen, die legendarisch worden genoemd, kreeg de uitgebreide planten- en bomencollectie van de botanicus en ervaren reiziger een plek, waaronder de indrukwekkende Nieuw-Zeelandse ‘Christmas bush’, die er nog altijd staat. De familie Blandy zorgt goed voor het historische park, waar naast de oorspronkelijke vegetatie ook regelmatig nieuwe soorten worden geïntroduceerd.

ITALIË

VILLA DELLA PERGOLA

ALASSIO

La Villa Della Pergola en zijn twee hectare aan botanische tuinen betoveren gasten, die verblijven in een van de vijftien suites. Het woord paradijs omschrijft deze overvloed aan planten nog niet voldoende: vijfduizend soorten zijn te ontdekken, waaronder unieke collecties agapanthus en blauwe regen.

Een breed kleurenpalet en een boeket van geuren overrompelen de zintuigen wanneer je door deze tuin wandelt. Saillant detail: de villa is op het allerlaatste moment van vastgoedspeculanten gered na een spontaan initiatief van liefhebbers van zeldzame en historische plaatsen.

LIECHTENSTEIN

PARK HOTEL SONNENHOF

VADUZ

De Alpen, wijngaarden en het kasteel van Vaduz, de panoramische vergezichten vanaf deze schitterende plek zijn onverslaanbaar. De minimalistische lijnen van het hotel worden verzacht door een idyllische tuin, die elk seizoen meer dan genoeg romantiek te bieden heeft.

In de winter met een witte sneeuwdeken, in de herfst met een kleurige bladerdeken, in de lente wanneer alles bloeit en in de zomer, wanneer de parfums van de vele rozenstruiken met elkaar wedijveren om de aandacht. Met een heerlijk glas witte wijn en een stukje Appenzellerkaas erbij is het hier puur genieten.

FRANKRIJK

VILLA GALLICI

AIX-EN-PROVENCE

Op iets meer dan 500 meter van het stadscentrum bevindt zich een achttiende-eeuwse residentie in Florentijnse stijl. De omringende tuin van 7 ha staat vol prachtige rozen en lavendel.

Cipressen bieden schaduw rond het zwembad en op de terrassen zit je beschut dankzij eeuwenoude platanen. Dat de tuinman van Villa Gallici  een ware kunstenaar is, zal een wandeling door de romantische tuin nog eens extra onderstrepen.

NEDERLAND

LANDGOED HOTEL HET ROODE KOPER

ERMELO

Nadat je op de 1 kilometer lange oprijlaan het wildrooster bent gepasseerd, zie je in de verte het karakteristieke hotel liggen. Ervoor de Engelse landschapstuin, met gladde gazons, perfect gesnoeide buxushagen, bedwelmend geurende rozenstruiken, een buitenzwembad en, verscholen tussen de rododendrons, een tennisbaan.