Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 7 beste reisdocu's om nu te streamen

Voor als je muren even op je afkomen. Voor reislustige types is eindeloos thuisblijven een hard gelag. Om toch wat van de wereld te zien, is je even verliezen in een reisdocumentaire een prima optie. Dit zijn Nouveau's aanraders. Alles van Joanna Lumley Zie het maar eens droog te houden als Joann...

De 7 beste reisdocu's om nu te streamen

Voor als je muren even op je afkomen.

Voor reislustige types is eindeloos thuisblijven een hard gelag. Om toch wat van de wereld te zien, is je even verliezen in een reisdocumentaire een prima optie. Dit zijn Nouveau's aanraders.

Alles van Joanna Lumley

Zie het maar eens droog te houden als Joanna Lumley – stiff upperlip, onderkoelde humor, eeuwig nieuwsgierig – volschiet bij het Noorderlicht of bij het buitengewoon bescheiden stroompje dat dat bron van de Nijl is. Al haar reisdocumentaires, van Japan en de Zijderoute tot de Griekse Odyssee zijn te streamen via Amazon Prime (al kom je ook een eind met YouTube, als je even zoekt).

World's Most Extraordinary Homes

Actrice en huizenliefhebber Caroline Quentin en architect Piers Taylor reizen in deze Netflixserie de hele wereld af, waarbij ze toeristenattracties links laten liggen en zich richten op de mooiste, meest verbazingwekkende en meest onconventionele huizen die ze kunnen vinden. Adembenemend en Caroline is hilarisch.

De klassiekers

Our Planet, Planet Earth en Frozen Planet – kortom, al het iets oudere werk van Sir David Attenborough is te vinden op Netflix, en wordt onnavolgbaar verteld door de maestro met het kenmerkende timbre.

Dark Tourist

Dit is er eentje die wel zo fijn is om veilig op de bank te kijken: David Farrier begeeft zich in de wereld van het Dark Tourism, de wereldwijde belangstelling om plekken te bezoeken waar enge dingen zijn gebeurd. Denk aan Tsjernobyl, Turkmenistan, de  compound van drugsbaas Pablo Escobar in Medellin en Tomioka, het Japanse stadje dat verlaten achterbleef na de kernramp in Fukushima. Te zien op Netflix.

The Kindness Diaries

Geef Leon Logothetis en zijn vintage motorfiets een kans: de Netflixserie heeft dezelfde opmonterende uitwerking als Queer Eye of Tidying Up With Marie Kondo. En een beetje vriendelijkheid van vreemden is fijn, dat ervaren we nu elke dag in onze eigen omgeving.

Tales by Light

Een klassieke reisserie, door de ogen van wereldberoemde fotografen en filmmakers, die je delen van de wereld waar je misschien al bekend mee bent in een heel ander light laat zien.

Breakfast, Lunch & Dinner

In deze vierdelige Netflix-serie reist kok David Chang naar vier verschillende steden met vier verschillende celebs. Vancouver doet hij met Seth Rogen, Marrakesh met Chrissy Teigen, Los Angeles met Lena Waithe en Phenom Penh met Kate McKinnon. Er wordt gegeten, gekeken en gelachen en Chang kan boeiend vertellen over de plaatselijke cuisine. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in