Costa Holanda: all inclusive op zijn corona's

Costa Holanda: all inclusive op zijn corona's

En er komt ook een quarantainevakantie aan.

Hoewel Zuid-Europa snakt naar toeristen, is het alles behalve zeker of die bestemmingen deze zomer bereikbaar zullen zijn. Het noopt de reisbranche tot creatieve alternatieven, zoals de Costa Holanda: een all-inclusive concept in coronastijl van Corendon-baas Atilay Uslu.

Costa Holanda: all inclusive op zijn corona's

Reizigers die normaal gesproken van een week all-in genieten aan een Turks strand, kunnen nu naar het Village Hotel in Badhoevedorp*.

Costa Holanda: all inclusive op zijn corona's

Alles is in de prijs inbegrepen: slapen, maaltijden, drankjes en uitstapjes naar Leiden of Amsterdam. En ja, er staat een enorm vliegtuig in de tuin. Don't ask.

Costa Holanda: all inclusive op zijn corona's

Er is een zwembad, maar voor gasten die naar zee willen, is er een gratis busje naar Corendons eigen beachclub in Zandvoort. "Ook daar hanteren we het all-inclusive concept, waarvoor Nederlanders normaal naar Turkije gaan", aldus Uslu in de Telegraaf. "Alleen buffetten doen we niet, wel tafel- en barservice op anderhalve meter."

Costa Holanda: all inclusive op zijn corona's

Voor wie toch weg wil heeft Uslu vanaf begin juli 'quarantaine-vakanties' op Curaçao geregeld. Alle passagiers worden vlak voor hun vlucht getest op corona en dat wordt twee dagen later herhaald om besmette reizigers eruit te filteren.Je vliegt met KLM naar het Corendon-hotel daar. Toeristen moeten na aankomst waarschijnlijk enige tijd uit voorzorg in het strandresort blijven. "Maar dat is geen straf", aldus Uslu. "Een soort quarantaine holiday met zongarantie."

UPDATE 13-05-2020, 20:00 Minister De Jonge waarschuwt Nederlandse vakantiegangers voor 'coronaproof' vakanties. Volgens de minister zijn de zelftesten die Corendon wil verstrekken niet veilig. Er is sprake van een vorm van schijnveiligheid, zegt hij. "Die all inclusive zou wel eens inclusive virus kunnen zijn."

Bestuursvoorzitter Steven van der Heijden van Corendon reageerde in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1, zijn bedrijf wil "echte coronatests" gebruiken en geen antistoffentests. "Ik vind het verbijsterend dat de minister met zo'n ongenuanceerde reactie komt, op basis van onjuiste informatie." 

Foto © iStock *afhankelijk van de dan geldende coronaregels.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in