Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

City Break? Salzburg is hemels in de herfst!

'The hills come alive', Oostenrijk staat op groen! Er gelden weliswaar inreisvoorwaarden vanwege corona, maar toch: Oostenrijk staat op groen. En Salzburg is verrukkelijk in september en oktober: heerlijk herfstig, niet zo druk en een stad die heel geschikt is als citybreak. Omdat ie heel compact...

City Break? Salzburg is hemels in de herfst!

'The hills come alive', Oostenrijk staat op groen!

Er gelden weliswaar inreisvoorwaarden vanwege corona, maar toch: Oostenrijk staat op groen. En Salzburg is verrukkelijk in september en oktober: heerlijk herfstig, niet zo druk en een stad die heel geschikt is als citybreak. Omdat ie heel compact is, kun je in korte tijd heel veel zien.

Historisch centrum

In de binnenstad vind je prachtige barokgebouwen, waaronder de beroemde Salzburger Dom, met een interieur waar je even voor wilt gaan zitten. Niet voor niets staat de hele Altstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mozart

Salzburg staat bekend als geboortestad van de componist Wolfgang Amadeus Mozart. Je kunt er onder andere zijn geboortehuis bezoeken.

Daarnaast is de stad het decor van The Sound of Music – een foto op de do-re-mi-trappen in de Mirabell Garten is haast wel een must.

Ook doen: vesting Hohensalzburg. Tijdens een stevige wandeling van zo’n 20 minuten klim je zelf naar boven, maar je kunt ook het treintje pakken dat je in enkele minuten naar de top brengt. Vanaf hier ligt heel Salzburg aan je voeten en zie je in één oogopslag hoe Salzburg echt een en al Barok is.

Goed om te weten

  • Transavia vliegt voortaan rechtstreeks van Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven naar Salzburg en je kunt er meteen een hotel bij boeken.
  • Met de Salzburgerland Card loop je makkelijk een museum of bezienswaardigheid in zonder dat je steeds je portemonnee hoeft te trekken. Zeker als je wat langer blijft een aanrader.
  • Mozart zelve zat al in Tomasselli aan de koffie (of iets sterkers) met taart – verrukkelijke keuze.
  • Restaurant Zum Fidelen Affen in hartje Salzburg serveert heerlijke Oostenrijkse specialiteiten.
  • Voor de liefhebbers: wijnproeverijen met Oostenrijkse wijn zijn er makkelijk te boeken en de moeite waard.  
  • Hotel Sacher (1866) is in Salzburg al even beroemd als in Wenen, maar voor wie graag iets bijzonders boekt tippen we Goldgasse, een klein luxe hotel in de Altstadt: heel fijne keuken en erg aardig personeel. Voor de liefhebbers van modern: Arthotel Blaue Gans, ook in het centrum.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in