Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Capri wordt de nieuwe zomer hotspot

Hotel Du Cap-Eden-Roc opent er La Palma! Stel je nou toch eens voor dat het ooit gaat lukken met vaccineren in Europa en de grenzen weer open kunnen. Dan zou Capri wel eens de nieuwe hotspot in de Mediterranée kunnen worden. De eigenaren van het legendarische Hotel Du Cap-Eden-Roc aan de Rivièra ...

Capri wordt de nieuwe zomer hotspot

Hotel Du Cap-Eden-Roc opent er La Palma!

Stel je nou toch eens voor dat het ooit gaat lukken met vaccineren in Europa en de grenzen weer open kunnen. Dan zou Capri wel eens de nieuwe hotspot in de Mediterranée kunnen worden.

De eigenaren van het legendarische Hotel Du Cap-Eden-Roc aan de Rivièra (her)openen daar in 2022 (dus we hebben nog even) de eerste Italiaanse vestiging: Hotel La Palma. De foto's die je hier ziet zijn van hoe het hotel er nu nog uitziet.

Capri is niet groot, maar het eiland staat al eeuwen bekend als the place to be, voor liefhebbers van keizer Tiberius tot Jackie Onassis, Valentino en Beyoncé. Wat best opmerkelijk is, want alles is er steil en het is voor celebs - hier Brigitte Bardot in 1963 - altijd zwoegen om er niet al te verhit te raken van al het klimmen. 

Sinds 2008 is er geen hip nieuw hotel meer geopend, zodat de jetset uitkijkt naar La Palma van hotelgroep Oetker Collection, die onder andere ook The Lanesborough en Le Bristol bezit.

La Palma was het eerste en is het oudste hotel van het eiland, het is gebouwd in 1822 en krijgt het komende jaar een fikse facelift. Zo wordt het aantal kamers teruggebracht van 80 naar 50 om 18 suites te kunnen realiseren en krijgen alle kamers een eigen balkon of terras.

De aankleding wordt verzorgd door twee binnenhuisarchitecten: de kamers en lobby zijn in handen van Romeinse Francesco Delogu van Delogu Architects (die het zon-en-zee thema van de kamers gaat veranderen) en het New Yorkse Tihany Design. Die neemt het restaurant, zwembad, de spa en de beachclub voor zijn rekening.

De keuken van Gennaro, onder leiding van Gennaro Esposito, gaat een 'pure streekkeuken-kaart' maken die een ode is aan de fifties op Capri.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in