Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bonnes Fêtes! Als je wilt kerstshoppen in Parijs, hebben we adresjes

Bij een sfeervolle kerstmarkt, denk je misschien het eerst aan de oosterburen, maar ook in Parijs zijn ze te vinden, met champagne in plaats van glühwein.

kerstmis parijs

De Franse hoofdstad is slechts een hogesnelheidstrein van Nederland verwijderd, wat het best verleidelijk maakt om er even te gaan kerstshoppen.

Goed om te weten: het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Parijs aangescherpt vanwege terreurdreiging. Het reisadvies voor de Franse hoofdstad is verhoogd naar geel. Dat betekent dat mensen wel naar Parijs kunnen reizen, maar dat er risico's zijn. "Houd in heel Frankrijk, en vooral in Parijs, rekening met mogelijke nieuwe gewelddadige aanvallen", meldt het ministerie.

Demissionair minister Bruins Slot: "Dit reisadvies betekent goed om je heen kijken en dergelijke. Maar mensen kunnen wel gewoon naar Parijs. Er is voor dit reisadvies gekeken naar de aanslag die heeft plaatsgevonden."

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil verder weinig kwijt over de aanpassing van het reisadvies in Nederland en verwijst naar de adviezen op de website. Daar staat onder meer dat reizigers alert moeten zijn op plaatsen waar veel mensen zijn en ervoor moeten zorgen dat ze zich altijd kunnen legitimeren.

Kerstmarkten

Mocht dit je niet afschrikken en je in de lichtstad op zoek zijn naar een kerstmarkt, dan kun je terecht in de Jardin des Tuileries, aan de voet van de Eiffeltoren en bij een enorme (350 chalets) in het zakendistrict La Défense. Hou je van knus en luxe, dan kies je de markt bij de Notre Dame, zoek je meer ambachtelijke spullen en een bohosfeer, dan neem je de metro naar Place des Abbesses in Montmartre of ga je naar Boulevard Saint-Germain. Ook voor het stadhuis (Hôtel de Ville) vind je een kerstmarkt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reizen
  • Getty Images