Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Blijf je ook in Nederland? Daphne Deckers heeft UITWAAI tips voor je!

Daphne deelt haar meest inspirerende tips voor geluk dicht bij huis. In deze roerige tijden ligt het geluk dichtbij huis. Daphne Deckers schreef een vrolijk en ontroerend boek over Hollandse plekken waar je uitstekend uit kunt waaien. Gisteren deelden we al drie aanraders van Daphne, vandaag doen...

Blijf je ook in Nederland? Daphne Deckers heeft UITWAAI tips voor je!

Daphne deelt haar meest inspirerende tips voor geluk dicht bij huis.

In deze roerige tijden ligt het geluk dichtbij huis. Daphne Deckers schreef een vrolijk en ontroerend boek over Hollandse plekken waar je uitstekend uit kunt waaien. Gisteren deelden we al drie aanraders van Daphne, vandaag doen we er nog een paar bij – veel plezier!

Bossen en aardse aroma's

Daphne: "Wandelen in het bos is een van míjn favoriete manieren om me te ontspannen. Of ik nu stevig doorloop of alleen maar een beetje slenter met de hond: zodra ik ben omringd door groen, denk ik nergens meer aan. De druk van mijn agenda, een naderende deadline; het verdwijnt allemaal in het niets.

Tegelijkertijd staan mijn zintuigen op scherp. Zachte mosgrond, een bospad, een zandweggetje: elke ondergrond voelt anders aan mijn voeten. Er hangen ook geuren die me gelukkig maken. Die van naadbomen bijvoorbeeld, of het aardse aroma van natte bladeren in de vroege ochtend.

In het bos wil ik niets liever dan heel diep inademen. Hier, tussen de planten en de bomen, wordt onze zuurstof gemaakt. Overal voel ik ruimte en verbondenheid. Ik voel lucht. Twee uur per week in de natuur verlaagt de kans op astma en allergieën, en verhoogt de levensverwachting.

TIP Op Bomenstichting staan wandel- en fietsroutes langs de mooiste monumentale bomen in Nederland.

Kanoën door de Biesbosch: bevers spotten

Daphne: "Eén van de dingen die ik hoog op mijn verlanglijstje heb staan, is een kanotocht door het Nationale Park De Biesbosch. Dat lijkt me niet alleen avontuurlijk, maar het is daar ook een oase van rust en ruimte.

De Biesbosch is een ruig stuk ‘natte’ natuur. Icoon van het gebied is de bever, en onder begeleiding van een gids kun je bevertochten maken. Je kunt ook meerdaagse kanotochten ondernemen waarbij je wildkampeert op onbewoonde eilandjes.

Je peddelt door kleine, bochtige kreekjes die met overhangende bomen en planten een welhaast on-Nederlandse junglesfeer oproepen. In je eigen kano langs wilgenvloedbossen, beverburchten en rietruigten glijden: dichter bij de natuur kun je toch niet komen?

Ook voor kinderen zijn er spannende kanotochten door De Biesbosch, waarbij ze met een gids op zoek gaan naar een ‘schatkist’ en zelf een kampvuur maken om marshmallows te roosteren.Onthaasten op kanosafari! 

Nog geen half uur fietsen vanaf CS en je bent in landelijk Noord: een groen en pittoresk deel van Amsterdam dat vaak over het hoofd wordt gezien.

De waterrijke dorpjes Durgerdam, Holysloot en Ransdorp zijn langzaam aan de hoofdstad vastgegroeid, maar hebben hun eigenheid weten te behouden. De houten dijkhuisjes, veerpontjes en ophaalbruggetjes ademen een en al onthaasting.

In het uitgestrekte polderlandschap kun je een kanosafari boeken en in alle rust door de schilderachtige natuur en langs oer-Hollandse dorpjes peddelen.

TIP Je krijgt er een picknickmand bij vol biologische producten uit de Beemster: Wetlands Safari

Sterrenkijken in bed - Twents & Tiny

Daphne: "Het noordoosten van Twente is een van de donkerste plekken van Nederland, dus als je ’s nachts naar een overweldigende sterrenhemel wilt kijken, ben je daar aan het goede adres.

Je kunt er logeren in een ‘sterrenkubus’: een romantisch tiny house met een glazen koepel in het dak. Je krijgt er een Twents stoofpotje bij en een ontbijt in een mandje.

Om de hoek bij de kubushuisjes ligt Cosmos Sterrenwacht, een educatief centrum met een van de grootste computergestuurde telescopen van Nederland.

Je kunt er op onbewolkte dagen naar de planeten kijken en elke zaterdagavond is er een sterrenkijkavond in het sfeervolle planetarium.

Clean-up tour : zinvolle zomer

Daphne: "Aan het einde van de zomer is het weer tijd voor de Boskalis Beach Clean-up Tour, waarbij de hele Noordzeekust door vrijwilligers wordt opgeruimd.

Ik zou willen dat het niet nodig was, maar als je leest dat in 2019 bijna 11.000 kilo (!) afval werd verzameld, dan begrijp je dat niet iedere strandbezoeker zijn rotzooi opruimt.

De editie van 2020 kon door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan, maar komende zomer kan iedereen weer meehelpen onze Noordzee schoon en gezond te houden. Wil jij je opgeven voor de Boskalis Beach Clean-up Tour, of wil je weten op welke andere manieren jij je kunt inzetten? Kijk dan op noordzee.nl

Wil je meer tips?

Uitwaaien: geluk dicht bij huis kost 22,50 euro. 

Foto's Daphne Deckers (c) Nouveau / DPG Media

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in