Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alles wordt duurder, behalve de... pakketreis!

Vakantiekriebels? Je kunt nu je slag slaan. Het is nieuws waar je even van opkijkt, na dag in dag uit om de oren te worden geslagen met inflatie en stijgende kosten: er is ook iets dat goedkoper wordt. En dat zijn pakketreizen, zo concludeert Weflycheap na onderzoek. De site  zette de prijzen van...

Alles wordt duurder, behalve de... pakketreis!

Vakantiekriebels? Je kunt nu je slag slaan.

Het is nieuws waar je even van opkijkt, na dag in dag uit om de oren te worden geslagen met inflatie en stijgende kosten: er is ook iets dat goedkoper wordt.

En dat zijn pakketreizen, zo concludeert Weflycheap na onderzoek. De site  zette de prijzen van de goedkoopste pakketreizen naar populaire vakantiebestemmingen deze zomer bij de drie grootste reisaanbieders (Sunweb, TUI en Corendon) op een rijtje.

De prijs ligt nu gemiddeld bijna 5 procent lager dan begin februari, voordat de Oekraïne-oorlog uitbrak. Afgezet tegen vorig jaar mei is de vakantie bijna 3 procent goedkoper. Het gaat om reizen naar zonnige Europese oorden als Griekenland, Ibiza en Canarische eilanden. Voor bestemmingen als Curaçao, Bonaire, Zanzibar en Dominicaanse Republiek is de prijs zelfs met bijna 7 procent gedaald ten opzichte van een paar maanden geleden.

Wie nu een achtdaagse reis boekt naar Ibiza (de goedkoopste optie met alleen logies) voor de zomervakantie betaalt bijvoorbeeld 485 euro, op 1 februari was dat nog 560 euro, een daling van zo’n 13 procent. Ten opzichte van een jaar geleden is dat zelfs bijna 23 procent minder.

Verklaring voor de prijsdaling is de concurrentie tussen aanbieders van pakketreizen. Bovendien hebben touroperators de reizen vaak al veel eerder ingekocht, toen de prijzen nog niet zo hoog waren. Je kunt overigens wel ter plaatse tegen hogere prijzen aanlopen. All inclusive it is!

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in