Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 wereldwonderen, allemaal puur natuur

Onvoorstelbaar dat deze plekken zomaar zijn ontstaan. Dat mensen wonderbaarlijke dingen kunnen creëren is op zich al indrukwekkend, maar de natuur kan er ook wat van. Voor je bucketlist: zeven bestemmingen die bewijzen dat niets zoveel verwondering kan afdwingen als de aarde zelf.   Tunnel der Li...

7 wereldwonderen, allemaal puur natuur

Onvoorstelbaar dat deze plekken zomaar zijn ontstaan.

Dat mensen wonderbaarlijke dingen kunnen creëren is op zich al indrukwekkend, maar de natuur kan er ook wat van. Voor je bucketlist: zeven bestemmingen die bewijzen dat niets zoveel verwondering kan afdwingen als de aarde zelf.  

Tunnel der Liefde

Op zo'n zeven km van Klevan in Oekraïne ligt de Tunnel der Liefde, een poort van groen, goud of wit (afhankelijk van het seizoen) die is uitgesleten door een trein die van en naar een houtfabriek reed. Volgens de bijbehorende legende mag je een wens doen als je door de tunnel loopt. Wel uitkijken voor het toeristentreintje, maar dat rijdt gelukkig heel langzaam en er is ruimte genoeg om uit te wijken. Sprookjesachtige ervaring!

Het meer van Hillier

Felgekleurde meren zijn er wel meer, meestal wordt de verkleuring veroorzaakt door bepaalde algen of bacteriën. Niemand weet echter waarom het Australische meer van Hillier roze is. Het is beschermd en ligt in een natuurreservaat, maar je kunt er wel per helikopter overheen vliegen.

De kristallen grot

Hoe Elsa van Frozen wil je het hebben? De kristallen grot van Vatnajökull op IJsland ligt op de grens van een gletsjer met de kustlijn. Het gewicht van de gletsjer heeft alle lucht uit het ijs gedrukt zodat een helderblauwe grot is ontstaan met een turkoois plafond. Allemaal: 'Let it go, let it goooo!'

Het grote blauwe gat

Voor de kust van Belize ligt het Great Blue Hole, een cirkel met diameter van 300 meter die een 124 meter diepe onderwatergrot is. Droombestemming voor duikers, maar ook voor snorkelaars valt er al veel te zien.

De witte woestijn

Sahara el Beyda, ook bekend als de Witte Woestijn in Egypte, ziet eruit als de Noordpool of Antarctica, maar dan bij zinderende temperaturen. Ooit was het een zeebedding, daarvan zijn nu de kalkformaties nog over, die worden geslepen door zand en wind. Surrealistische plek.

Het Pad der Reuzen

Aan de noordoostkust van Noord-Ierland tref je een rotsformatie die bestaat uit zo'n 40.000 zeshoekige basaltzuilen die bizar recht staan, je kunt bijna niet geloven dat de natuur dit zo secuur heeft neergezet.

De Hamilton Poel

Een decorbouwer te Hollywood had het niet beter kunnen bedenken, maar in dit geval regelde de natuur zelf een wonderschoon, tikje kitscherig plekje in Texas. Ooit was de Hamilton Pool een grot met een ondergrondse rivier, maar sinds een deel van het dak daarvan is ingestort, is het een half open plek, met een groen meertje, waar ook nog eens een pittoreske waterval in klatert. De plek is beschermd, maar kan tegen betaling wel bezocht worden om in te zwemmen. Reserveren is aan te bevelen, maar eenmaal ter plekke maak je de mooiste selfies ooit.

Foto's (c) ANP, iStock, Hamilton Pool / Wells

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in