Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 heerlijke stranden aan de Ierse kust

Misschien dat Ierland niet het eerste land is waar je aan denkt bij een strandbreak, maar met een kustlijn van 6200 km zijn er paradijselijke plekjes te vinden.

Keem Bay strand ierland

Voor wie houdt van uitwaaien, suppen en zwemmen in zee.

De een denkt bij strand aan zon, zee en cocktails, de ander aan zwemmen, wandelen en rust in een stille baai. Misschien dat Ierland niet het eerste land is waar je aan denkt bij een strandbreak, maar met een kustlijn van 6200 km zijn er - naast woeste rotsen - ook paradijselijke plekjes met zand te vinden, of je er nu in een badpak of een zuidwester rond gaat lopen.

Keem Bay

Misschien wel een van de mooiste plekjes van Europa: Keem Bay op Achill Island in County Mayo. Een maansikkel van geel zand ligt tussen de rotsen van Croaghaun Cliffs. Het is even een afdaling over een steil pad, maar dan heb je ook wat.

Inch Strand

Dit 5 km lange strand in County Kerry was al het decor in drie speelfilms, wat wel iets zegt over haar schoonheid. Ideaal voor wandelen, zwemmen en vooral: surfen. In de zomer kan het er druk zijn, zoek je rust, wijk dan uit naar Banna Strand. Dat ligt zo'n 13 km verderop en is óók mooi.

Dog's Bay

Langs de kustlijn van Connemara wemelt het van de strandjes, waarvan Dog's Bay en Gurteen Bay bekend staan om hun bijna witte zand. Het zijn prima plekken om langs het strand te kajakken of te suppen en zo de kust vanaf het water te zien.  

Trá Mór

Voor dit pareltje in Dunfanaghy moet je een beetje moeite doen. Lees: een kwartier door de duinen struinen. Maar dan word je wel beloond met een strand dat zo mooi en zo afgelegen is dat je er het betere Robinson-gevoel van krijgt.

Ballyquin

Ardmore in County Waterford heeft een eigen strand met alle toeristische genoegens die daarbij horen. Rij je vijf kilometer verder, dan tref je het strand van Ballyquin aan: rustiger en met getijdenpoeltjes in de rotsen waarin het leuk krabbetjes en andere zeedieren spotten is. Er wordt ook gretig gevist in de branding.

Streedagh

Hou je van zwemmen, dan is Streedagh Strand in County Sligo de place to be. Het ligt beschut in een kalme baai en het water is er relatief kalm. Bodyboarders en surfers zullen het er te rustig vinden, maar het is weer wel een paradijs voor suppers.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reizen
  • Getty Images