Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

6 van de mooiste rooftoprestaurants van Europa voor op je lijst

Twee in eigen land, maar ook verder van huis. Wat is er fijner dan een dakterras voor een hapje en een drankje with a view?

Rooftops Europa

Je hebt er het mooiste uitzicht van de stad, maar moet ze wel even zien te vinden. Rooftopbars vallen vanaf de straat natuurlijk niet op. Hier moet je zijn voor die perfecte ‘het-dak-op-momenten’.

1 – All The Way (Nobu Ibiza Bay)

Nobu Ibiza Bay

Het vijfsterrenhotel stond er al even, het dakterras is nieuw. Elke donderdag tot en met zondag kun je er terecht voor de mooiste zonsondergang met natuurlijk een lekkere cocktail erbij. Elke avond is er een thema, en typisch Ibiza natuurlijk ook live-muziek. Maar ook wellnessavonden, als je van meer rust houdt.

 2 – Le Perchoir Ménilmontant (Parijs)

Le Perchoir Ménilmontant

Parijs op zijn industrieels, aan de Rue Crespin du Gast. Op de zevende verdieping vind je een bar met een snack shack. Denk: bohemian qua uitstraling met veel planten, hout en riet. En seizoenscocktails met biologische drankjes. Op de zesde etage schuif je aan voor een diner.

3 – LuminAir (Amsterdam)

LuminAir

Een nieuwe parel in de kroon van de hoofdstad, naast het Centraal Station en met een knaller van een interieur. Je voelt je hier letterlijk in de volken en wordt in de watten gelegd qua drankjes en eten. Kunstig maar vooral ook heel erg mooi.

4 – Savage Garden (Londen)

London Savage

Londen is altijd een goed idee, en natuurlijk grossieren ze er in dakterrassen. Maar deze op de twaalfde verdieping van het DoubleTree by Hilton is toch echt wel bijzonder. Cocktails, theatreaal eten, een brutaal interieur… Ook een leuke plek voor een afternoon tea als je niet zo’n nachtdier bent. Met uitzicht op The Shard, The Tower of London, The Gherkin én St. Paul’s Cathedral.

5 ­– Nimb Roof (Kopenhagen)

Nimb

Een zwembad op het dak van een hotel waar je ook een drankje kunt doen met uitzicht. Exclusief voor hotelgasten, behalve tijdens Summer in the City-evenementen. Dus als je slim bent, kijk je daar even voor uit.

6 – Fitz’s Bar (Amsterdam)

Fitz's Bar

Op het dak van Hotel Pillows in Amsterdam-Oost zit een fijne bar waar je in de julimaand terecht kunt voor avonden met de Japanse Roku Gin. Theecocktails bijvoorbeeld, lekker licht en luchtig om te drinken. Je kunt er natuurlijk ook lekker eten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reizen
  • Nobu Ibiza Bay