Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 x verrukkelijk eten in de Alpen

Er is uiteraard niets mis met een potje kaasfondue na de après-ski, maar soms wil je na een dag op de piste ook wel eens iets euh… subtielers en verfijnders. Een paar suggesties voor gourmands op grote hoogte. Stüva Colani -Engadin, Zwitserland Het restaurant hoort bij Hotel Chesa Stuva Colani en...

5 x verrukkelijk eten in de Alpen

Er is uiteraard niets mis met een potje kaasfondue na de après-ski, maar soms wil je na een dag op de piste ook wel eens iets euh… subtielers en verfijnders. Een paar suggesties voor gourmands op grote hoogte.

Stüva Colani -Engadin, Zwitserland

Het restaurant hoort bij Hotel Chesa Stuva Colani en doet net alsof alsof je niet midden in de Alpen zit, met een menukaart vol bubbels, kreeft...

...artisjokkenpuree en tonijn. Probeer als dessert de Taormina te bemachtigen, een droom in citroen, nootjes en amandelschuim.

La Marmite, Corviglia

Gelegen op een hoogte van 2486 meter wordt hier een menu van wereldklasse geserveerd. Het is zoeken naar een gerecht zonder truffel of kaviaar en La Marmite staat dan ook bekend als 'de chicste skihut ter wereld', meer glamourous dan hier wordt het niet in de schnee. 

Chez Vrony, Zermatt

Deze familiezaak serveert al meer dan honderd jaar Zwitserse gerechten aan gasten en mag daar graag een vleugje Mediterraans aan toevoegen: ravioli met berggeitenkaas in notenboter met tijm, van die dingen. Winterkost, maar dan elegant. En met uitzicht op de Matterhorn.

Das Sonnbichl, St. Anton am Arlberg

Klein, maar fijn, met een geweldige kaart vol Tiroler specialiteiten. Een soort streekgerechten 2.0 met de juiste balans tussen traditie en gezond-lekker-licht. 

Husar, Garmisch-Partenkirchen

Alleen al om de gevel wil je hier naar binnen. De Husar serveert de Beierse Alpenkeuken met internationale invloeden...

...en mengt haar klassiekers steeds vaker met vega en vegan specialiteiten. Niet verder vertellen, maar de Husar is beroemd om haar chocoladedesserts.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in