5 redenen om volgend weekend naar Hamburg te gaan

Door Caroline Griep
5 redenen om volgend weekend naar Hamburg te gaan

September. Het is weer tijd om fijne citytrips plannen. Naar Hamburg om te beginnen, want daar vindt volgend weekend de zevende editie van de Hamburg Cruise Days plaats.

Havensteden hebben altijd een heel eigen karakter en Hamburg heeft dat zeker ook. Net als Rotterdam is het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd, waardoor moderne architectuur er een belangrijke plaats inneemt. De oude haven en het moderne HafenCity zijn twee populaire trekpleisters. Maak een rondvaart over de Elbe en geniet van de prachtige architectuur en de meer dan 2.000 mooie bruggen.

5 redenen om volgend weekend naar Hamburg te gaan

Hamburg Cruise Days

En houd je van cruises, is je partner maritiem liefhebber of zijn jullie dol op fijne steden met urban shores? Dan is Hamburg van 13 tot en met 15 september dé stad voor jullie. Om deze vijf redenen wil je dit spektakel niet missen: 

- Cruiseschepen zijn dé sterren van de Hamburg Cruise Days; het grootste openbare cruisefestival ter wereld. Dit jaar komt er een recordaantal van twaalf schepen naar de stad.

- Op de openingsavond, vrijdag 13 september om 21.45 uur, levert de gloednieuwe spectaculaire licht- en lasershow (inclusief vuurwerk en gave sounds) unieke beelden van de haven op.

- Op zaterdagavond 14 september om 21.15 uur is er het indrukwekkende schouwspel van vijf cruiseschepen die elk met eigen sound- en lichtshow van de Elbe naar de zee varen onder begeleiding van twintig escortschepen. 

- Blue Port Hamburg verlicht de haven in een magisch blauw licht. Elke dag worden er meer en meer gebouwen en monumenten in deze kleur omgetoverd.

- De wondere wereld van cruises aan de kade zijn de thema-eilanden. Het programma biedt o.a. veel entertainment en een kijkje in het maritieme leven.

5 redenen om volgend weekend naar Hamburg te gaan

Lekker compact

En verder is Hamburg een heerlijke stad om in twee of drie dagen te ontdekken. Of je nu van winkelen, musea of theater houdt, er is voor iedereen wel wat te doen in deze Duitse stad. Hamburg is redelijk compact en het onder- en bovengrondse openbaar vervoer functioneert er degelijk Duits.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in