Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 redenen om nu naar de Provence te gaan

De mooiste plekken heb je bijna voor jezelf. De Provence in Frankrijk is altijd een goed idee, maar echt een ideale bestemming voor de herfst. Veel natuur, veel cultuur, heerlijk eten en er zijn nog wel wat redenen te bedenken om een weekje te boeken. 1 Aangename temperatuur In de zomer kan het i...

5 redenen om nu naar de Provence te gaan

De mooiste plekken heb je bijna voor jezelf.

De Provence in Frankrijk is altijd een goed idee, maar echt een ideale bestemming voor de herfst. Veel natuur, veel cultuur, heerlijk eten en er zijn nog wel wat redenen te bedenken om een weekje te boeken.

1 Aangename temperatuur

In de zomer kan het in de Provence zo zinderend heet zijn dat je niet veel kunt doen. De gemiddelde temperatuur in oktober en november is zo'n zeventien graden overdag, met het zonnetje erbij voelt dat als 20+.

Dat maakt het een ideale tijd voor hiken & biken, ofwel wandelen en fietsen. Zit het weer mee, dan kun je ook nog prima naar het strand. Zit het tegen – de Mistral is kil… – dan is warme kleding overigens geen overbodige luxe.   

2 Rust en ruimte

Als toeristenhotspot is de Provence niet altijd even aantrekkelijk voor rustzoekers. Het is er in het najaar aanzienlijk rustiger, zodat je alle ruimte hebt om prachtige plekken als...

...Les Baux de Provence, Avignon, Gigondas, Séguret (alleen bereikbaar te voet), Gordes (het pláátje van de Provence) en Cassis te verkennen. Ze voelen authentieker aan, er is altijd plek op het terras en de sfeer is veel relaxter.

De Gorges de Verdon? Je hebt ze praktisch voor jezelf.

3 Schitterende kleuren

Zijn veel delen van de Provence in de zomer vaak bruin omdat de begroeiing is verdord, tot zo'n beetje de eerste week van november kleurt alles goud, brons en rood: de bomen, de bergen, de wijngaarden – het is prachtig om te zien.  

4 Glaasje wijn?

Wijnboeren zijn druk met oogsten en druiven verwerken en willen niets liever dan ruimte maken in hun kelders: proeverijen en aanbiedingen in overvloed.

Wie terug in de tijd wil: Domaine de la Tourade maakt wijn zoals ze het eeuwen geleden deden.

5 Lekker eten

Het is niet alleen het seizoen van de wijn, maar ook van de truffeloogst. Op plaatselijke markten vind daarnaast gedroogde paddenstoelen (cêpes)...

..., paarse vijgen, peren en gedroogde kastanjes, lekker om te poffen. Tot november zijn er overal speciale markten en festivals om de oogst te vieren. Restaurants passen bovendien de menukaart aan en serveren meer comfort food, zoals 'Provençal daube', een stoofpotje met wortels, aardappel, suddervlees, olijven dat wordt geserveerd met polenta.

Foto's (c) Getty Images, meer informatie Explore France

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in