Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 onontdekte schatten in Europa

Dit zijn je opties voor een citybreak 2.0. Voor wie Parijs en Londen inmiddels door en door kent is er nog van alles te ontdekken in Europa, in steden die minder voor de hand liggen, terwijl ze toch veel te bieden hebben. Een paar suggesties voor je eerstvolgende trip! Tallinn De hoofdstad van Es...

5 onontdekte schatten in Europa

Dit zijn je opties voor een citybreak 2.0.

Voor wie Parijs en Londen inmiddels door en door kent is er nog van alles te ontdekken in Europa, in steden die minder voor de hand liggen, terwijl ze toch veel te bieden hebben. Een paar suggesties voor je eerstvolgende trip!

Tallinn

De hoofdstad van Estland heeft de best bewaarde middeleeuwse oude stad in het noorden. Het is een en al stadsmuur, kronkelstraatjes, herenhuizen en beeldige pleintjes. Tallinn kent ook een deel in strenge Sovjet-stijl, die het knusse middeleeuwse deel des te mooier laat lijken. Mocht je nog kerstmarktplannen hebben, die van Tallinn is misschien wel de mooiste (vaak inclusief sneeuw).

Ljubljana

In hartje Europa ligt Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, waar je een mix van Slavische, Germaanse en Italiaanse invloeden treft. Mooie barokke huizen, zuidelijke pleinen, straten met kasseitjes, het is allemaal heel sfeervol. En zo centraal gelegen dat je makkelijk een dagtrip kunt maken naar het meer van Bled of even kunt overwippen naar de Kroatische kust.

Palma

De meeste mensen kennen de hoofdstad van Mallorca als naam van het vliegveld, maar de stad zelf is ook de moeite waard. Er staat een enorme kathedraal, er is een oude Arabische wijk, het heeft een mooi museum over Joan Miro die er jaren leefde en er is een levendige haven.

Göteborg

Göteborg is de tweede stad van Zweden en ligt aan een grote archipel: boottochtje een must. Aan Haga heeft het een prachtige oude wijk, er zijn grachten (wederom: boottochtje!) en het Museum of Art heeft een prachtige Nordic collectie. Liseberg is een attractiepark in de stad waar jaarlijks ook een kerstmarkt wordt gehouden. Voor wie dat de koud is: in het Universeum waan je je in het regenwoud  

Valletta

Als hoofdstad van Malta is Valletta de kleinste hoofdstad van Europa: er wonen slechts 6000 mensen. Het is een plaatje in zandsteen, het uitzicht vanuit de Upper Barrakka Garden is wonderschoon. Vanuit de haven kun je boottochtjes maken, er zijn paleizen te bezichtigen en je vindt er invloeden van de Grieken, Carthagers, Arabieren, Spanjaarden en zelfs Britten. Valletta staat in haar geheel op de UNESCO werelderfgoed lijst en als je door de 16de-eeuwse straatjes met de bontgekleurde balkons loopt begrijp je waarom.

Foto's © iStock en Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in