5 luxe boomhutten in België, voor een uniek verblijf in het bos

Boomhut Boomkamp
© Boomkamp

In een huisje slapen geeft al snel het betere even helemaal weg-gevoel. Maar in een boomhuis wordt het meteen extra bijzonder. Vijf adresjes bij de zuiderburen, in de bossen.

Boomkamp

Boomhut
© Boomkamp

Boomkamp staat voor onvergetelijke overnachtingen in een boomhut. Geen gewone camping, avontuur in het bos van Ryckevelde in Damme, vlakbij Brugge. Je slaapt in een constructie die een liefdesbaby is tussen een boomhut en een boomtent, hoog tussen de bomen.

Treelodge

Boomhut treelodge
© Treelodge

Dit boomhuttendorp ligt in de Antwerpse Kempen. De boomhutten gaan van basic tot luxe. Lekker buiten douchen of liever een warme douche binnen? Dat kan! Slapen in een hangmat onder de sterrenhemel of lekker dromen in een zacht bedje? Aan jou de keuze.

Boskot 

Boomhut Boskot
© Boskot

Boskot is een gerenoveerde vakantiewoning in het natuurreservaat De Liereman, een van de oudste en grootste natuurgebieden van België, dus fijn wandelen gegarandeerd. Mocht je het uitzicht door de panoramaramen beu zijn, er is digitale tv aanwezig (en een boomhut, uiteraard, maar die staat los van de bosvilla).

Tranendreef

Boomhut Tranendreef
© Tranendreef

Is het een tent? Een pod? Hoe dan ook, de dingesen hangen in bomen, dus we tellen ze mee. In het Haspengouwse landschap, langs de dreef naar het Kasteel Hex, hangen vier boomtenten aan de hoogstammen. De traanvormige tentjes zijn het werk van de Nederlandse kunstenaar Dré ­Wapenaar. Jaarlijks kan je er van 1 april tot en met 30 september overnachten.

Ici in the Trees

Ici in the Trees boomhut
© Ici in the Trees

Voor de designerliefhebber hangen er bij Humain zes cabines in de bomen, waarvan eentje een dakterras heeft of acht meter hoogte.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in