4 wijngaardhotels voor je Franse droomlente

Wat schreeuwt er meer lente dan een weekendje wijnen in Frankrijk?

Domaine Walbaum
© Domaine Walbaum

Nog op zoek naar een leuk uitje om de lente (of zomer) mee te vieren? Wat dacht je van een lekker luxe verblijf op een Franse wijngaard? Deze vier pareltjes in de Beaujolais, Ardèche, Provence-Drôme en Savoie wil je niet missen.

1 – Château de Bagnols (Bagnols, Beaujolais)

Prachtige suites, een eigen restaurant, café en terras onder de kersenbomen, een spa… en dat allemaal aan de Route des Vins du Beaujolais. Genieten ten top.

2 – Domaine Walbaum (Pont d’Arc, Ardèche)

Hotel Villa Walbaum
© Villa Walbaum

Een al generaties door dezelfde familie gerunde wijngaard dichtbij de Gorges de l’Ardèche en de Chauvet-grot, aan een rivier en gewoon extreem idyllisch.

3 – Le Clair de la Plume (Grignan, Provence-Drôme)

Charmant hotel bij het kasteel van Grignan, in een lieflijk dorpje. Het hotel heeft een eigen restaurant en bistro die allebei veel met olijven en truffels doen, een tea room en een café. Eten doe je er als het even kan buiten, en je kunt ook terecht in het natuurzwembad,

4 – Château de la Mar (Jongieux, Savoie)

Een prachtig gerenoveerd kasteel met een eigen wijngaard, aan de linkerzijde van de Rhône met uitzicht op een vallei. Voor de liefhebber van een klassiektje, in smaak en stijl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in