Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 redenen om in de winter naar Andalusië te gaan

In de winter vind je in Andalusië iets dat er in de zomer ontbreekt: rust en aangename temperaturen waarbij je wat kunt ondernemen.

Granada

Andalusië is volgens velen de mooiste en meest gevarieerde regio van Spanje. Van gezellige kustplaatjes en sfeervolle witte dorpjes tot historische steden als Sevilla en Cordoba – je vindt er van alles. En in de winter vind je er ook iets dat in de zomer ontbreekt: rust en aangename temperaturen waarbij je wat kunt ondernemen.

1 Geen drommen

Het is er niet zo druk als in het hoogseizoen, zodat je de bezienswaardigheden veel beter kunt ervaren dan wanneer je er in drommen loopt.

2 Geen wachtrijen

Getty Images

Je kunt bijvoorbeeld zonder al te veel moeite aan tickets voor het beroemde Alhambra in Granada komen en in het Mezquita. Het is een wonderschone ervaring om in alle rust door de zalen en tuinen te kunnen dwalen.

3 Je kunt wat doen

Getty Images

Het is er niet zinderend heet, zoals in de zomer. Warm genoeg om op een terras te lunchen, niet zo warm dat je eigenlijk bij de airco wilt blijven. In het algemeen is het in het binnenland iets koeler dan aan de kust.

4 Strandvakantie én skiën

Je kunt er een zon-zee-strand-sneeuwvakantie van maken. In de Sierra Nevada zijn  tussen eind november en eind april de skigebieden op en staat 107 km aan pistes voor je klaar. De bergketen ligt op slechts 30 kilometer afstand van de historische stad Granada en 40 kilometer van de kust. Op een heldere dag kun je zelfs het Rif gebergte in Marokko zien liggen.

5 Ruimte op de golfbaan

Getty Images

Ook voor golfliefhebbers is deze periode een oase: het is rustiger in de resorts en op de banen.

6 Picasso

De Picasso as seen by Otero tentoonstelling is tot augustus te zien in het Picasso Museum in Malaga, voor het geval het eens een dagje regent.

7 Strand en rust

Getty Images

Hoewel sommige hotels en restaurants in de winter gesloten zijn, is er meer dan genoeg open, kun je prima in privé-accommodaties terecht en eet je lekker waar de locals een tafeltje boeken.

8 Relaxed rijden

Getty Images

Het is er ook rustiger op de weg, zodat je een mooie rondrit kunt maken, waarbij je bijvoorbeeld steeds ergens anders slaapt. In de zomer is het vaak te druk en te warm om ontspannen te kunnen rijden en ook eens even ergens te stoppen.

9 Wandelen en hiken

Getty Images

Hou je van wandelen of een stevige hike, dan kun je terecht in het Sierra de las Nieves nationaal park ten noorden van Marbella, het Sierra de Aracena in Huelva en het Sierra de Cazorla in Jaén. Een stadswandeling door Sevilla is ook een echte aanrader. 

10 Vriendelijke prijzen

Vanaf 9 januari tot Pasen is het echt laagseizoen in Andalusië en kun je de beste prijzen krijgen voor een huisje of een B&B. Op 28 februari is het Andalusië Dag en kun je gratis bij veel musea naar binnen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reizen
  • Getty Images