• Lifestyle

Quinty Trustfull: 'Marilyn Monroe was óók niet maatje Zero, hè?'

Quinty Trustfull: 'Marilyn Monroe was óók niet maatje Zero, hè?'

Exclusief voor Nouveau: een column van Quinty!

Vijftig zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Quinty, met extra aandacht voor Pink Ribbon. 

Lieve Nouveau-lezers,  

Het is vandaag weer aan mij om een column voor jullie te schrijven met al mijn favoriete Koffietijd-momenten van afgelopen tijd. En dat vind ik toch altijd zo enig! Dit keer een column met veel nieuwe dingen die ik heb geleerd, maar ook onderwerpen die echt dicht bij me staan.  

Quinty Trustfull: 'Marilyn Monroe was óók niet maatje Zero, hè?'

Eén van de dingen die ik heel bijzonder vind is mijn werk als ambassadrice van Pink Ribbon. Ik ben helaas mijn moeder veel te jong verloren aan de gevolgen van borstkanker en daarom gaat dit werk mij echt aan het hart. Ik hoop dat ik als ambassadrice de ziekte meer onder de aandacht kan brengen. Want helaas krijgt nog steeds 1 op de 7 vrouwen borstkanker.

Quinty Trustfull: 'Marilyn Monroe was óók niet maatje Zero, hè?'

In de maand oktober staan we altijd even extra stil bij de ziekte tijdens de borstkankermaand. Dit keer met het thema zelfliefde. Zelfliefde is voor iedereen belangrijk, want met zelfliefde ben je niet alleen liever voor je lichaam, maar leer je je lichaam ook kennen. Waaronder ook je borsten. En dat is enorm belangrijk voor het op tijd signaleren van borstkanker. Als ambassadrice mocht ik de borstkankermaand aftrappen met het speciaal ontworpen armbandje. Het ‘omarmbandje’, want een stevige omarming geeft troost, een warm gevoel, erkenning en steun. En een omarming is voor iedereen die met borstkanker te maken krijgt enorm belangrijk. 

Ik vind dat vrouwen sowieso meer zelfliefde mogen hebben. Zichzelf mogen omarmen zoals ze zijn en zichzelf niet te veel vergelijken met anderen

Zelfliefde, dat vind ik nou een mooi thema. Ik vind dat vrouwen sowieso meer zelfliefde mogen hebben. Zichzelf mogen omarmen zoals ze zijn en zichzelf niet te veel vergelijken met anderen. Want als je van je eigen lichaam houdt, dan zorg je meteen ook beter voor je lichaam. En dat is echt belangrijk, want met je lichaam moet je je hele leven doen. Bij Koffietijd hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om nóg beter te worden in het houden van jezelf en je eigen lichaam.  

Marilyn Monroe

Dat we onszelf steeds meer vergelijken met anderen komt natuurlijk door social media en daarmee alle perfecte lichamen die voorbijkomen. Daarom vind ik het goed en belangrijk dat vrouwen ook inzien dat dit helemaal niet ‘normaal’ is.

Gelukkig zijn er genoeg iconen en celebrities die laten zien dat het hebben van een ‘niet-maatje-zero' ook normaal is. Zo is één van mijn iconen Marilyn Monroe hier het perfecte voorbeeld van. Want in die tijd was maatje-zero ook helemaal niet het ideaalbeeld. En hoe prachtig is deze vrouw?! Afgelopen augustus is het 60 jaar geleden dat Marilyn Monroe is overleden, maar ze inspireert veel vrouwen nog steeds. Wij blikten bij Koffietijd terug op haar leven en prachtige carrière. En krijg je maar niet genoeg van Marilyn Monroe? Dan kan je nu op Netflix de documentaire zien over haar leven. Ik kan niet wachten om die dit weekend te kijken, vooral het weer nu zo regenachtig is... 

Lekkere visjes

Goed voor je lichaam zorgen doe je met zelfliefde, maar ook met eten! Ja, inmiddels weten jullie: goed eten daar ben ik dol op! Ik vind het leuk dat ik bij Koffietijd telkens weer geïnspireerd raak met nieuwe recepten. En ik leer graag nieuwe dingen van London.

Deze week is het de ‘Bewuste Visweek’ waarbij we stilstaan bij onbekende helden uit het water. Dus vissoorten die we niet vaak eten. En dat is belangrijk, want door het eten van een andere soort vis ga je overbevissing van bekende vissen tegen. London liet zien dat de koolvis enorm lekker is om te eten in een traybake met prei. Ik ga deze vis (en dit recept) zeker vaker eten! Bewust én lekker. 

En ik leer niet alleen van London, maar ook van veel andere gasten en experts die bij Koffietijd aanschuiven. Zo leerde ik alles over oestrogeen door onze gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur. Want als je oestrogeen hoort, herken je het meteen. Maar we weten er eigenlijk weinig van. Nou, ik heb me laten vertellen dat oestrogeen heel belangrijk én zelfs een beautyhormoon is. Boffen wij vrouwen nou eens met dat hormoon, haha!  

Ik hoop dat ik jullie weer genoeg inspiratie heb kunnen geven én misschien wel wat nieuwe dingen heb kunnen leren. Ik ga genieten van mijn weekend met lekker eten én de film van Marilyn Monroe. Ik hoop dat jullie ook een fijn weekend hebben en ik kan niet wachten om binnenkort weer mijn favorieten voor jullie op een rijtje te zetten. En onthoud: zelfliefde is belangrijk voor iedereen! 

Liefs, Quinty 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in