Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Quinty Trustfull: ‘Ik ben extra dankbaar dat ik wel vijftig mocht worden’

Vijftig worden? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Voortaan delen presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd wekelijks op Nouveau.nl. Quinty Trustfull trapt af, over dankbaar zijn dat je ouder mag worden ...

Quinty Trustfull: ‘Ik ben extra dankbaar dat ik wel vijftig mocht worden’

Vijftig worden? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Voortaan delen presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd wekelijks op Nouveau.nl. Quinty Trustfull trapt af, over dankbaar zijn dat je ouder mag worden (‘Mijn moeder was dat helaas niet gegund') en uiteraard geeft Quin ook de fijnste Paas-tips.

Lieve Nouveau-lezers,

In oktober ben ik vijftig geworden. Samen met mijn lieve Koffietijdcollega’s heb ik dit tijdens de uitzending uitgebreid gevierd. Vijftig worden was voor mij heel bijzonder. Mijn moeder is op jonge leeftijd overleden aan borstkanker en daardoor ben ik extra dankbaar dat ik ouder mág worden. Ik ben echt een gezegend mens.

Het is keer op keer een feestje om voor Koffietijd te werken. Wat het zo leuk maakt, is dat alles naast elkaar mag bestaan. Van maatschappelijke onderwerpen, mode, beauty, gezondheid, lekker eten tot een beetje gekkigheid. Ook hebben we regelmatig heel mooie, inspirerende vrouwen aan tafel. Vrouwen die je motiveren met hun krachtige woorden.

  1. Zo ook Lenette van Dongen. Vier jaar geleden volgde ze een therapieopleiding. Zelf bezocht ze jarenlang elke week een therapeut, tot ze op een geven moment dacht: “Dit kan sneller”. Ze besloot aan een opleiding te beginnen met als doel haar eigen praktijk te openen. Inmiddels is het huurcontract voor haar nieuwe praktijk al getekend en heeft ze haar diploma gehaald. Lenette bewijst hiermee wel weer: je bent nooit te oud om te leren! Wat een geweldige les hoe ze nog steeds alles uit het leven haalt en doet waar ze écht blij van wordt.
  2. Een gesprek dat mij onlangs ontzettend is bijgebleven is het interview met Stella Bergsma. Ik sprak met haar over het eenmalige programma ‘Sorry voor de tieten’. Vanuit mijn rol als ambassadeur van Pink Ribbon voel ik altijd een enorme band met dit onderwerp. In het programma gaat Stella op zoek naar waar de afkeer naar borsten vandaan komt. Te klein, te groot, te scheef… Vroeger waren borsten juist heel normaal, nu zijn ze een taboe en worden ze bijvoorbeeld op social media verboden. Stella en ik zijn allebei opgegroeid in de jaren tachtig. Het was destijds héél normaal om topless over het strand te lopen. Tegenwoordig is dat wel anders en dat is jammer. Laten we met zijn allen borsten deseksualiseren en ze lekker in het zonnetje zetten.
  3. Mijn groene vingers, die heb ik van mijn vader. Met dit mooie weer vind ik het superfijn om in de tuin te werken. Dat kun je zien in de goedemorgen-video die ik wekelijks voor onze Koffietijdkijkers opneem. Ik vind het heerlijk om hen mee te nemen in kleine stukjes van mijn leven. Zo liet ik ze laatst zien dat het gras in mijn Amsterdamse tuin nodig gemaaid moest worden. En wat geweldig dat we nu weer van het mooie weer kunnen genieten.
  4. Mijn Paas-tv tip: Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig tipte deze week de serie Killing Eve. Na hard werken in de tuin vind ik niets lekkerder dan op de bank ploffen. Geef mij een goede serie, een kopje thee, mijn man en onze lieve katten en ik ben een tevreden mens. En oh, Killing Eve ziet er zo spannend en veelbelovend uit. Daar ga ik me dus zeker dit weekend mee vermaken. 
  5. Food-inspiratie: groene aspergesoep met gerookte zalm.

    Ik hou niet alleen van series kijken op de bank, ik vind het ook heerlijk om uren in de keuken te staan. Niets is fijner dan samen met familie een heerlijke maaltijd eten. Ons huis is een zoete inval en iedereen kan blijven eten, supergezellig. Gelukkig krijg ik van tv-kok London Loy ook altijd een hoop inspiratie. Zo maakte hij deze week een heerlijke groene aspergesoep met zalm. En geloof me, die was niet normaal lekker. Dit weekend is het natuurlijk Pasen en ik vind niets leuker dan helemaal uit te pakken met een lekkere Paasbrunch. Dit recept is daar perfect voor!

Lieve lezers, volgende week zal Pernille haar favoriete momenten uit Koffietijd met jullie delen. Ik wens jullie een heel fijn paasweekend.  

Liefs, Quinty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in