PURPER – 4 JAARGETIJDEN

PURPER – 4 JAARGETIJDEN

PURPER

Hij is al ruim dertig jaar de spil van cabaretgroep Purper, die vijf jaar geleden met pensioen ging. Met De Vierjaargetijden doen Frans Mulder, Erik Brey en Alfred van den Heuvel het dit najaar nog één keer (vanaf 10 november) samen met Diederick Ensink…

5 Vragen aan FRANS MULDER

1. Waarom toch weer de planken op met Purper?“We hadden last van een prettig soort heimwee. En toen we werden gewezen op Diederick was het hek van de dam. Hij zingt, danst, bespeelt negen instrumenten; wat een multi-talent.”

Van links naar rechts: Diederick Ensink, Frans Mulder, Erik Brey en Alfred van den Heuvel

2. Wat kunnen de toeschouwers verwachten van dit programma?“Vier mannen in rokkostuum die heel veel plezier maken en een avond vol zelfspot en muziek brengen, maar ook een aantal prachtige, onroerende liedjes.”

3. Waarom eigenlijk stoppen met zo’n succesvol ensemble?“Als je jarenlang avond aan avond voor volle zalen staat, ga je dat gewoon vinden. Pas als je het een tijdje niet meer doet, besef je wat je mist.”

4. Waar verheug je je het meest op komend seizoen?“Op het samenzijn met mijn collega’s en het publiek.”

5. Kun jij eigenlijk wel leven zonder Purper?“Eerlijk gezegd, denk ik van niet. Maar eigenlijk realiseer ik me ook nu pas wat Purper voor me betekent. Het is elke avond opnieuw een cadeau dat ik mag uitpakken.”

Kijk voor de speellijst op www.purper.eu