Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Portraits of Power: ode aan de kracht van oudere vrouwen

Nieuwe campagne op Internationale Ouderendag. Levenservaring, overwicht, kennis – wat ouder zijn heeft zo zijn voordelen. De kracht van oudere vrouwen wereldwijd staat centraal in Portraits of Power, de nieuwe campagne van Dorcas. Vrouwen van 50+ uit Egypte, Syrië, Libanon, Roemenië, Tanzania en ...

Portraits of Power: ode aan de kracht van oudere vrouwen

Nieuwe campagne op Internationale Ouderendag.

Levenservaring, overwicht, kennis – wat ouder zijn heeft zo zijn voordelen. De kracht van oudere vrouwen wereldwijd staat centraal in Portraits of Power, de nieuwe campagne van Dorcas.

Vrouwen van 50+ uit Egypte, Syrië, Libanon, Roemenië, Tanzania en Moldavië tonen in tekst en beeld hoe hun dagelijkse leven eruitziet.

Portraits of Power is een campagne waarmee noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas aandacht vraagt voor de kracht van oudere vrouwen uit lage inkomenslanden en conflictgebieden, die leven in moeilijke omstandigheden.

Deze vrouwen inspireren en stralen veel kracht uit

In veel van de landen waar Dorcas werkt, worden oudere vrouwen gemarginaliseerd en gezien als minder belangrijk of bekwaam. Omdat ze vrouw zijn én omdat ze op leeftijd zijn. Terwijl deze vrouwen juist ontzettend inspireren en veel kracht uitstralen. Zelfs, of misschien wel juist, als zij zich in moeilijke omstandigheden bevinden.

Portraits of Power toont de kracht van deze oudere vrouwen. De interviews en foto’s zijn gemaakt door plaatselijke journalisten en fotografen. Hiermee wil Dorcas benadrukken dat lokale kennis en contacten centraal staan in alles wat de organisatie doet.

‘Onderwijs is het krachtigste wapen dat we hebben tegen onwetendheid’

Sabriye (55) uit Syrië: “Mijn man wilde dat onze kinderen al jong stopten met school, om te gaan werken. Daar was ik het niet mee eens, dus ik vond een manier om te zorgen dat ze verder konden gaan met hun opleiding. Onderwijs is het krachtigste wapen dat we hebben tegen onwetendheid.”

‘Een vrouw kan alles doen en worden wat ze wil, als ze zich daarvoor inzet’

Elinaja uit Tanzania: “Het duurde een tijd voordat ik durfde te geloven in mezelf. Maar nu weet ik zeker: een vrouw kan alles doen en worden wat ze wil, als ze zich daarvoor inzet.”

Linda den Boef (projectleider Dorcas): “Met deze campagne willen we aandacht vragen voor de rechten van ouderen, in het bijzonder vrouwen, in lage inkomenslanden en conflictgebieden. Een groep die helaas veelvuldig over het hoofd wordt gezien, terwijl ze een belangrijke kracht zijn in veel gemeenschappen.

‘Ongeacht onze leeftijd zou iedereen dezelfde rechten moeten hebben’

Door beleidsmakers en andere partijen hierop te wijzen, hopen wij dat zij geïnspireerd raken en zich in gaan zetten voor een broodnodige verandering in de maatschappij. Ongeacht onze leeftijd zou iedereen dezelfde rechten moeten hebben.”

Vanaf 1 oktober gaat de campagne Portraits of Power live, en dan zijn ook alle verhalen van de deelnemende vrouwen hier te lezen.