• Lifestyle

Pernille La Lau: 'Ik kan niet wachten om de film van Emma Thompson in de overgang te zien!'

Pernille La Lau: 'Ik kan niet wachten om de film van Emma Thompson in de overgang te zien!'

Exclusief: Pernille La Lau's column voor Nouveau! 

Vijftig zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Pernille.

Lieve Nouveau-lezers,

Hopelijk hebben jullie een fijne zomer achter de rug. Ik heb ook een fijne tijd achter de rug! Genoten van een paar weken Spanje en dat betekent voor mij veel wandelen, buiten zijn en zwemmen in de prachtige zee. In de natuur zijn doet altijd wonderen met mij; herkenbaar voor jullie? Vervolgens hebben we nog zoveel mooie dagen hier in Nederland met z’n allen gehad. Daarmee werd het vakantie gevoel gewoon verlengd, ook al ben je weer aan de slag.

Ik keek uit naar het nieuwe seizoen!

Nu is september begonnen en dus ook een nieuw seizoen Koffietijd! Eerlijk gezegd keek ik ernaar uit, en de reacties in de zomer van jullie die vroegen wanneer we weer zouden beginnen gaan laat toch ook zien dat we een goede start op de ochtend voor onze kijkers maken. Fijn!

Pernille La Lau: 'Ik kan niet wachten om de film van Emma Thompson in de overgang te zien!'

Er zijn iedere dag weer leuke gasten, interessante onderwerpen én watertandende recepten van onze kok London in de show. Afgelopen week heb ik meteen een recept van hem gevraagd. Want bij mijn vakantie in Spanje hoort paella en dit paella recept tovert die zomerweken meteen weer op tafel. 

Mentale gezondheid net zo belangrijk

Tijdens de zomerstop en mijn vakantie kreeg ik extra ruimte om te ontspannen. We hebben het vaak over lichamelijke ontspanning, maar mentaal is voor mij net zo belangrijk. Je hoort continu in de media over gezond leven, en dan komen de tips die meestal externe factoren betreffen zoals vitamines, mineralen, minder calorieën en ga zo maar door. Mijn brein en mentale gezondheid bepaalt net zo goed hoe gezond ik mij voel.

Daarom kijk ik iedere dag naar wat ik wil “opnemen” uit mijn omgeving. Ik ben gaan wandelen, gaan luisteren naar speciale muziek waar ik van hou en ik heb bewuster het nieuws gelezen. Wil jij ook aan de slag met je mentale gezondheid? Ik heb een aantal tips, die mij enorm hebben geholpen, op een rijtje gezet in deze video. 

Vrouwen en de overgang

Ontspannen kan natuurlijk ook goed onder het genot van een film. Wij  hebben het bij Koffietijd regelmatig over de overgang en wat dit met ons vrouwen doet.

Pernille La Lau: 'Ik kan niet wachten om de film van Emma Thompson in de overgang te zien!'

Ik heb zo’n goede trailer voorbij zien komen met Emma Thompson. Deze 62-jarige powervrouw schittert in de film ‘Goodluck to you, Leo Grande’. Als ik de kritieken moet geloven is het een hilarische, taboe doorbrekende én inspirerende film. Ik kan niet wachten tot ik deze kan gaan kijken met mijn dochter. 

Eropuit in eigen land

Naast dat ik zorg voor ontspanning tijdens de vakantie, houd ik er ook van om eropuit te gaan. Zowel in Spanje, als in Nederland ga ik graag naar musea.

Mocht je in Nederland nog een leuk museum zoeken, dan hebben we bij Koffietijd genoeg goede tips. Van musea over de natuur of een interactief museum. Ik vind het altijd fijn om tijdens het weekend cultuur te snuiven in eigen land. Iedere keer ontdek ik weer wat nieuws.

Exotische planten verzorgen

Tuinieren is ook een onderwerp dat in Koffietijd regelmatig aandacht krijgt. Of het nu moestuintips van Floor Korte zijn óf groentips van Romeo Sommers, ik ben iedere keer weer verrast.

Pernille La Lau: 'Ik kan niet wachten om de film van Emma Thompson in de overgang te zien!'

Tijdens de eerste uitzendweek was Romeo te gast om ons alles te vertellen over exotische bloemen en planten in onze tuin of in huis. Een onderwerp waar ik alles over wilde weten, want ik heb in Spanje prachtige bloemen en planten gezien die ook zoek in ons land. Maar is het mogelijk om die hier ook in de tuin te zetten? 

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren. Want of je nou in Nederland of in het buitenland bent, wel of geen vakantie hebt:  Tijd voor jezelf nemen kan altijd!  

Liefs, Pernille   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in