Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Overweldigend Oman

Groene bergoases, oranjerode zandduinen en witte stranden. Smaragdgroen water in bergoases, hoge zandduinen in de woestijn, schilderachtige straten in de soek van de witte hoofdstad Muscat en zeeschildpadden die eieren leggen op het strand. Sultanaat Oman zit boordevol verrassingen. Voor het voll...

Overweldigend Oman

Groene bergoases, oranjerode zandduinen en witte stranden.

Smaragdgroen water in bergoases, hoge zandduinen in de woestijn, schilderachtige straten in de soek van de witte hoofdstad Muscat en zeeschildpadden die eieren leggen op het strand. Sultanaat Oman zit boordevol verrassingen.

Voor het volledige reisverslag zie het december nummer van Nouveau.

Lezersaanbieding naar verrassend Oman, www.nouveau.nl/omanMaak tijdens deze 9-daagse Nouveau-reis kennis met de historie en culturele schatten van gastvrij Oman. De reis wordt afgesloten met twee stranddagen. Alle dagen zijn op basis van halfpension, behalve de laatste twee, die zijn alleen met ontbijt. U reist met privéchauffeur. Beste tijd is van oktober tot en met april met een gemiddelde temperatuur tussen 25 en 35 graden Celsius.Reisprogramma in het kort:

DAG 1

Vliegreis naar Oman. U verblijft in het viersterrenhotel Park Inn in Muscat.

DAG 2Muscat – Sur-Ras Al Jinz. Fotostop bij de Sultan Qaboos Grand Mosque, een van de grootste moskeeën van het Midden-Oosten. U bezoekt in Muscat het Bait Al Zubair Museum. Er is een fotostop bij de residentie van Sultan Qaboos, het Al Alam Palace,  geflankeerd door de 16de eeuwse Portugese forten Mirani en Jalali. U reist naar Sur per 4WD via de schilderachtige kustroute en maakt een stop in vissersdorp Quriyat bij een

kalkstenen krater met blauwgroen water. De tocht gaat verder naar Wadi Tiwi en vervolgens naar uw hotel, Sur Plaza, waar u dineert. Avondbezoek aan het childpaddenreservaat van Ras Al-Jinz.

DAG 3 Wahiba Sands. Uw eerste stop is Wadi Bani Khalid, een oase in de woestijn met helder (zwem)water. Na een rit door de zandduinen, bezoekt u het huis van een bedoeïenfamilie. Diner en overnachting in woestijnkamp 1000 Nights Desert Camp in een luxe tent met eigen toilet/doucheruimte ernaast. Er is een zwembad.

. Een bezoek aan het Jabreen- kasteel is de moeite waard; dit fort werd gebouwd in de 17de eeuw en heeft prachtig stuc- en houtsnijwerk en een beschilderd plafond. Overnachting in Falaj Daris Hotel.

DAG 5 Nizwa. Bezoek aan het Nizwa Fort met haar enorme ronde toren met een prachtig uitzicht over de oude stad. Na een bezoek aan de soek bekijkt u Al Hamra en Misfah Al Abriyeen, de oudste dorpen van deze regio. In Wadi Al Ain bekijkt u oude graven.

Overnachting in Nizwa.

DAG 6 Tocht naar de ‘groene bergen’ van Oman, Jabal Akhdar. Kort bezoek aan Birkat Al Mouz, het oude dorp aan de voet van de Jabal Akhdar-berg. U bezoekt ook Wadi Bani Habib om een van de afgelegen dorpen en plantages te zien. In de middag keert u terug naar Muscat voor een verblijf van twee nachten in uw strandhotel. Het viersterren Crowne Plaza Muscat Hotel is gelegen op het mooiste punt van Muscat, aan Qurum Beach, met een spectaculair uitzicht over Golf van Oman.

DAG 7 Geniet van een heerlijke dag bij het strand en van de faciliteiten van uw hotel.

DAG 8 U wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven, deze is uiteraard afgestemd op uw vluchtschema.

DAG 9 Aankomst  op de luchthaven van uw vertrek.REISSOM:

vanaf €2.390,- per persoon (afhankelijk van de periode).INCLUSIEF:

Vliegreis per KLM naar Muscat in de R-tariefklasse (indien beschikbaar). Alle transfers met privéchauffeurs, rondreis door de woestijn per 4x4-jeep met chauffeur, excursies met entreegelden zoals in het reisprogramma genoemd, accommodaties en maaltijden conform programma, belastingen, toeslagen, reisbescheidenset.EXCLUSIEF:

Reis-en/of annuleringsverzekering, eventueel af te sluiten bij uw boeking; niet vernoemde maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, eventuele visakosten.INFORMATIE EN RESERVERINGEN:

Travel withStyle, maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 - 21.00 uur, zaterdag van 9.00 - 15.00 uur; telefoon: 0541-70 74 71, www.withstyle.nl