Op naar Twente voor Carelshaven nieuwe stijl

Op naar Twente voor Carelshaven nieuwe stijl

Wie richting het oosten van het land gaat, moet zeker een bezoek brengen aan Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden dat zich bevindt op het bijna 250 jaar oude landgoed Twickel. De hotelkamers zijn verbouwd en onlangs heeft het restaurant een restyling ondergaan. 

Met deze stappen willen eigenaren Alco en Evelyn van Berkel hun bedrijf weer op de culinaire kaart zetten. 

Op naar Twente voor Carelshaven nieuwe stijl

Carelshaven had van 1973 tot 1986 een Michelinster. Het werd destijds gerund door de familie Kluvers. Maar liefst zes generaties hebben het hotel en restaurant bestierd. Alco van Berkel (33) is in 2014 in Delden gestart, zo meldt Misset Horeca

Alco is ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de Oranjerie in Ruurlo, bij museum More.

Nieuw gastronomisch elan

Op de plek waar in 1967 restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd opgericht en waar in 1973 de eerste Michelinster in het oosten van het land viel, heeft het echtpaar Van Berkel zich als doel gesteld om Carelshaven weer nieuw gastronomisch elan te geven. 

Renovatie, verbouwing en restyling

Het uit 1772 stammende gebouw is sinds de overname in 2014 gerenoveerd. Ook zijn de 21 hotelkamers verbouwd en is het interieur van het restaurant en diverse andere ruimtes gerestyled. Het resultaat is een frisse moderne uitstraling.

Maître-sommelier Debbie Küpers

"Vanaf 2016 is de keuken op niveau gebracht met chef de cuisine Daniel Nijkamp, die bij sterrenrestaurants De Swarte Ruijter en De Bloemenbeek werkte. Ook de wijnkaart kreeg een kwaliteitsimpuls onder leiding van de per januari 2019 aangetrokken maître-sommelier Debbie Küpers," zo vertelt Alco van Berkel.

Carelshaven Cuvée

Die laatste toetreding tot het team werd op 10 mei feestelijk gevierd met - hoe kan het ook anders - wijn. Debbie Küpers lanceerde de nieuwe Carelshaven Cuvée, een witte wijn op basis van de Johanniter-druif.

De druiven kregen 24 uur schilweking, met als resultaat 'een aromatische wijn met een volle smaak en frisse zuren'. De Carelshaven Cuvée wordt in een beperkte oplage van 800 flessen gemaakt op de nabijgelegen Wijngaard Hof van Twente.

Bron: Misset HorecaBeelden: carelshaven.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in