Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ook zo'n WhatsApp-groephater? Je bent niet alleen!

'Jij reageert ook nooit!' Het leed dat de WhatsApp-groep heet. Als je het niet kent, ben je in de minderheid. Uit een nieuw Nederlands onderzoek blijkt dat 51% van ons groepschats op stil heeft staan. Dat zijn er heel wat, gezien de 12,5 miljoen mensen die in ons land de app gebruiken. Dat onderz...

Ook zo'n WhatsApp-groephater? Je bent niet alleen!

'Jij reageert ook nooit!'

Het leed dat de WhatsApp-groep heet. Als je het niet kent, ben je in de minderheid. Uit een nieuw Nederlands onderzoek blijkt dat 51% van ons groepschats op stil heeft staan. Dat zijn er heel wat, gezien de 12,5 miljoen mensen die in ons land de app gebruiken.

Dat onderzoek, uitgevoerd door Time2play, werd uitgevoerd toen WhatsApp een nieuwe functie aankondigde waarmee je ongemerkt uit een groepschat kunt glippen, dus zonder die irritante melding '... heeft de groep verlaten'. Die functie is er trouwens nog niet, voor je aan het zoeken slaat. En werkt niet voor de beheerder van de groep, die wél een melding krijgt. Maar soit. 

Het kán heel handig zijn, zo'n groepsapp, maar bijna iedereen heeft er teveel, of zit in groepen die als irritant omschreven kunnen worden.

De grootste irritatiepunten: de hoeveelheid berichten, mensen die niet reageren en het delen van veel te veel foto's. Dat komt dus minimaal 51 procent van de gebruikers bekend voor. En we verwachten dat er onder die andere 49% nog wel de nodige engelen scharen die het óók vervelend vinden, maar de boel gewoon niet op stil zetten uit schuldgevoel.

Ook dat schuldgevoel is onderzocht en wat blijkt? Bijna de helft van ons voelt zich schuldig bij het verlaten van een groep.

Gemiddeld blijken we tien groepschats actief te hebben, veelal met vrienden (66%) en familie (17%), en daarna met collega's (9%). Verreweg de meeste groepen hebben zes tot tien deelnemers. En dan kan het aantal gemiste berichtjes natuurlijk snel oplopen (weten we allemaal, toch?).

Ben jij zo iemand die zich schuldig/opgelaten zou voelen bij het verlaten van een groep, dan is het wellicht een goed plan om nog héél even te wachten tot de nieuwe functie is uitgerold.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in