Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ontdek Utrecht door de ogen van een local!

Nouveau's Irene over haar liefde voor de Domstad. Nouveau samen met Utrecht Marketing Hoewel ze er niet is geboren, woont Nouveau's lifestyle redacteur Irene (48) al ruim dertig jaar in Utrecht. "Ik ben er na mijn studie blijven plakken en ik word nog altijd blij van de stad", zegt ze. "Ik hou en...

Ontdek Utrecht door de ogen van een local!

Nouveau's Irene over haar liefde voor de Domstad.

Nouveau samen met Utrecht Marketing

Hoewel ze er niet is geboren, woont Nouveau's lifestyle redacteur Irene (48) al ruim dertig jaar in Utrecht. "Ik ben er na mijn studie blijven plakken en ik word nog altijd blij van de stad", zegt ze. "Ik hou enorm van het historische karakter, van het idee dat hier al eeuwenlang mensen leven en dat ik over diezelfde kinderkopjes mag lopen."

"Tegelijk is de stad jong van geest, door de vele studenten en de rijke culturele scène. Als vrienden op bezoek zijn in Utrecht en op een terras op een van de werven langs de gracht verzuchten hoe leuk het er is, ben ik altijd plaatsvervangend trots. Het is gewoon een superleuke plek om te wonen of een paar dagen door te brengen."

'Op het fietsie!'

In Utrecht kun je gemakkelijk een fiets huren en de stad verkennen. Er zijn zó veel leuke winkeltjes, koffiebarretjes of mooie parken net buiten het centrum die je dan ontdekt. Dat is ook één van de grote voordelen van Utrecht volgens Irene: dat alles op fietsafstand is. "Je ervaart het niet als een 'grote stad' als je er doorheen fietst, je voelt je er snel thuis. Ik heb een extra fiets voor logés (je kunt me bijna dagelijks naar Bond en Smolders zien karren voor het lekkerste brood ooit)."

"Op de fiets is de makkelijkste manier om interessante winkels te ontdekken zoals designparadijs Puha of de boetiekjes in de Twijnstraat. Ook leuk: fietsen langs de vele muurschilderingen, op die route ontdek ik ook zelf nog steeds nieuwe pareltjes."

900 jaar Utrecht

Utrecht bestaat dit jaar 900 jaar, er is extra veel te beleven aan exposities en festiviteiten. "Ik kan zelf nooit genoeg krijgen van het Centraal Museum", zegt Irene. "Het is echt een van de interessantste mode, kunst en designmusea van Europa, met een heerlijke tuin."

Rondje Singel

"En als ik toerist in eigen stad wil spelen, ga ik een eindje varen op de grachten. Je kunt sinds een tijdje ook weer de Singel helemaal rondvaren en de stad vanaf het water bewonderen. Het heeft iets magisch... Liever aan de wandel? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt het Rondje Singel ook wandelen en is écht een aanrader als je in de stad bent."

De Domtoren beklimmen

De stad bekijken vanaf de Domtoren mag zéker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Utrecht volgens Irene: "Door de restauratie kun je tijdelijk met de lift omhoog en hoef je niet te lopen. De sportieve keuze is natuurlijk via de trap, dan heb je daarna sowieso dat wijntje verdiend. Het uitzicht is altijd om even stil van te worden. Dit filmpje is een favoriet van me - zo'n Utrechts icoon!"

Goed eten

Irene: "In Utrecht kun je op veel plekken lekker eten, ik heb een zwak voor Restaurant Brass omdat ik daar mijn man heb leren kennen aan de keukentafel, naast een 200 jaar oude stoof.

Met mijn foodievriendinnen boek ik een tafeltje in Hemel en Aarde. En met vrienden van buiten de stad ga ik naar de Watertoren, omdat het uitzicht over de stad daar zo schitterend is."

Lekker slapen in de Domstad

"Omdat ik een erg klein huisje heb, verwijs ik logés meestal naar een hotel", zegt Irene. "Dat vinden ze helemaal niet erg, want het wemelt hier van de leuke boutiquehotels, zoals Mother Goose (voelt als thuiskomen), The Anthony (ik eet er zelf graag op de enorme binnenplaats) en Karel V (logeren op chic). Zo'n speciaal hotel maakt een bezoek extra leuk, het is toch een beetje thuiskomen in Utrecht."

Meer weten over 900 jaar Utrecht, de terrassen aan het water of de állermooiste plekjes? Je vindt het op Ontdek Utrecht.