Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau tipt: de leukste cultuuruitjes

Nouveau ontzorgt je graag op geniet-gebied. Voor dit weekend zijn dit de leukste adressen DEN HAAG: Museumnacht Op zaterdag 21 oktober gaat om 20:00 de Museumnacht Den Haag van start. Meer dan twintig plekken in Den Haag openen de deuren. Een kleine opsomming: Bab’s Woordsalon in de Statenpassage...

Nouveau tipt: de leukste cultuuruitjes

Nouveau ontzorgt je graag op geniet-gebied. Voor dit weekend zijn dit de leukste adressen

 • DEN HAAG: Museumnacht

  Op zaterdag 21 oktober gaat om 20:00 de Museumnacht Den Haag van start. Meer dan twintig plekken in Den Haag openen de deuren. Een kleine opsomming: Bab’s Woordsalon in de Statenpassage van de Tweede Kamer.  Escher in het Paleis. Workshops, de tentoonstelling Mondriaan in stijl. Met recht: oh, oh Den Haag. 

  Meer info: Museumnacht Den Haag
 • [[{"fid":"10020","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":381,"width":696,"style":"height: 96px; width: 175px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"2"}}]]AMSTERDAM: KLIK Amsterdam Animation Festival 

  Dit weekend staat het Eye Filmmuseum in het teken van KLIK Amsterdam Animation Festival. Het uitgebreide festivalprogramma bevat volledige speelfilms en compilaties van de beste korte animatiefilms van over de hele wereld, premières, lezingen, workshops, masterclasses en een spetterend verjaardagsfeest. Voor kinderen is er op zondag 22 oktober een speciale programmering met korte animatiefilms en leuke hands-on creatieve activiteiten. 

  Meer info: KLIK
 • GORSSEL: Museum More 

  Een grote overzichtstentoonstelling van Hermanus Berserik in de Achterhoek. Wars van kunstmodes schilderde en tekende Hermanus Berserik (1921-2002) in zes decennia een omvangrijk en gevarieerd oeuvre bij elkaar. Het meest bekend werd hij als schilder van vrolijke voorstellingen vol humor, poëzie en soms een vleugje surrealisme. 

  Meer info: Museum More
 • [[{"fid":"10022","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":678,"width":890,"style":"height: 133px; width: 175px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"4"}}]]AMSTERDAM: Tropenmuseum 

  Mode is hot. Ook in Afrika. Het Tropenmuseum heeft een boeiende diverse tentoonstelling hierover. Fashion Cities toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 16 lokale experts. Meer info: Tropenmuseum. En neem daarna vooral een afzakkertje bij dit leuke café op de hoek:
 • AMSTERDAM: De Tropen 

  Want, waar eet je naast Hollandse appeltaart ook een Surinaams broodje pom, samosa’s uit Kenia of Marokkaanse harira? Bij restaurant De Tropen, onderdeel van bovengenoemde Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). De locatie nabij het Amsterdamse Oosterpark is om van te smullen: Studio Piet Boon sloot een succesvol huwelijk tussen het klassieke gebouw en modern design. Als gast draag je direct bij aan de doelen van het KIT. En ook: de koffie is top. Wat je noemt een win-winsituatie. 

  Meer info: Amsterdam De Tropen
 • [[{"fid":"10025","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"6":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":335,"width":725,"style":"height: 81px; width: 175px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"6"}}]]WIN: Kaarten voor Affordable Art Fair Amsterdam

  Van 2 t/m 5 november wordt in Amsterdam voor de 12de keer de Affordable Art Fair (AAF) gehouden in de Kromhouthal. Hedendaagse kunstenaars, gevierde namen en jong talent etaleren hun werk voor affordable prijzen (van € 100,- tot € 6000,-). Nouveau mag kaarten weggeven voor dit evenement. Klik hier om kans te maken op 2 toegangskaarten. De actie loopt t/m 29 oktober.

Met culturele groet, Claudia, Margreet, Inge

Pssst… Al naar de tentoonstelling Porselein met karakter in Gemeentemuseum Den Haag geweest? Alleen nog dit weekend!