Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau's Ella: 'Waarom ik heb genoten van het interview met Máxima'

'Dit is vijftig: niet draaien of duiken, maar ergens voor staan.' "Over Máxima schrijf ik al sinds ze in 1999 op het toneel verscheen. Ik heb honderdduizenden foto's van haar onder ogen gehad, ik meen te kunnen zien of ze moe is, zin heeft om met iets te gooien of juist goed in haar vel zit. Voor...

Nouveau's Ella: 'Waarom ik heb genoten van het interview met Máxima'

'Dit is vijftig: niet draaien of duiken, maar ergens voor staan.'

"Over Máxima schrijf ik al sinds ze in 1999 op het toneel verscheen. Ik heb honderdduizenden foto's van haar onder ogen gehad, ik meen te kunnen zien of ze moe is, zin heeft om met iets te gooien of juist goed in haar vel zit.

Voor haar discipline heb ik bewondering, om haar eigenaardigheden (tiptop verzorgd met net-onder-de-douche-haar op pad gaan, bijvoorbeeld)  moet ik lachen – juist net niet in het perfecte plaatje passen maakt haar menselijk.

Ik hou van haar humor, van hoe makkelijk ze zich beweegt tussen heel verschillende mensen. Maar omdat ik haar natuurlijk niet écht ken, was het interview dat Matthijs van Nieuwkerk met haar had toch best een eyeopener.

'Ik zag een powervrouw die je bij je sisterhood wilt hebben'

Ik zag een vrouw die een beetje op haar hoede was, in de wetenschap dat een ongelukkige uitspraak haar levenslang kan achtervolgen. Maar ik zag ook een slimme, strategische denker die eerlijk vertelde over haar leven. Een powervrouw die je bij je sisterhood wilt hebben.

Een leuk mens met veel humor en grote liefde voor muziek. Iemand die aan de ene kant zeer zakelijk is, maar aan de andere kant smelt als het over man en dochters gaat. En ik zag vooral een volwassen vrouw waar ik veel in herkende van mezelf en mijn vriendinnen. Als vijftiger draai en duik je immers niet meer, maar sta je voor wie en wat je bent.

Zo ook HM, die open en realistisch, maar ook met liefde en berusting sprak over het verlies van haar zusje. En die vervelende kwesties niet uit de weg ging. ‘Griekenland doet pijn aan mijn hart. Door ons denken in mogelijkheden en niet beperkingen hebben we een inschattingsfout begaan. Ik kan het niet anders uitleggen. Het mocht, maar het was niet solidair.” En Willem-Alexanders boot van 2 miljoen euro? Dat moet je niet in mindering brengen ‘op al het werk dat hij voor Nederland doet’, zei Máxima.

'Er zijn verbeterpunten, maar ik blijf een Máximapologist'

Mooi, die loyaliteit en liefde. Hoewel ik niet kritiekloos tegenover het koningshuis sta – er zijn echt hier en daar de nodige verbeterpunten -  blijf ik een Máximapologist. Was die vakantie handig? Nee, maar in die periode gingen nog honderdduizenden andere Nederlanders op vakantie naar gele gebieden, zó uitzonderlijk was het nu ook weer niet.

En die boot? Rijke mensen hebben nu eenmaal dure speeltjes en de Oranjes hebben naast de toelage die ze als salaris voor hun werk krijgen ook gewoon eigen vermogen waar ze dingen van kunnen kopen. Als je dat niet kunt hebben, zou je misschien eens kunnen kijken hoe je je eigen leven leuker kan maken. Om met Máxima te spreken: 'Niet kijken naar de beperkingen, maar naar wat wél kan.'

'Omgerekend kosten de Oranjes ons zo'n € 2,60 per jaar per persoon'

Omgerekend kosten de Oranjes ons zo'n € 2,60 per jaar per persoon. Mij is het dat wel waard, om al die maatschappelijke dingen die ze doen en die vaak wat onderbelicht blijven. Maar ook puur om het plaatje: het is toch een heel chic, diplomatiek visitekaartje, zo'n leuk koningshuis met een charismatische koningin die van bitterballen en kroketten houdt. En die volk en vaderland nog eens verrast met nieuwe uitdrukkingen. Het woord tarotgooier houden we erin, oké? 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in