Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau's Ella over Oekraïne, schuldgevoel en lipstick

'Handenwringend voor de tv zitten helpt niet.' Vanmorgen liep ik door het bos met de honden en zat een tijdje te kletsen met een vriendin op een bankje. De zon scheen, onze honden speelden, de narcissen bloeiden. En we voelden ons allebei een beetje schuldig. Want: Oekraïne. Hetzelfde gevoel bekr...

Nouveau's Ella over Oekraïne, schuldgevoel en lipstick

'Handenwringend voor de tv zitten helpt niet.'

Vanmorgen liep ik door het bos met de honden en zat een tijdje te kletsen met een vriendin op een bankje. De zon scheen, onze honden speelden, de narcissen bloeiden. En we voelden ons allebei een beetje schuldig. Want: Oekraïne.

Hetzelfde gevoel bekruipt me af en toe bij de artikelen die je hier dagelijks kunt lezen. Leeftijdgenoot Iryna Tsvila gesneuveld. Gwen Stefani komt met eigen lipstick. Surrealistischer wordt het niet.

Zoals je de afgelopen dagen vast al hebt gemerkt, laten we het onderwerp Oekraïne niet links liggen, maar belichten we wat ons en vast ook jou raakt. En als het zou helpen om een onmiddellijk einde aan de oorlog te maken, zouden we de site meteen op zwart zetten.

Maar helaas werkt het niet zo. En de mensen in Oekraïne hebben er niets aan als we allemaal handenwringend voor de televisie gaan zitten. Sterker nog, dat is wat Poetin graag wil: ons intimideren en bang maken. Dat is zijn tactiek: 'regeren' door angst te zaaien.

De beste manier om tegengas te geven, is – met compassie voor wat we op het nieuws zien –  het leven gewoon door te laten gaan. Wij plaatsen naast actuele stukken ook artikelen over powervrouwen, royalty, mode, sisterhood en ook over mediteren: hoe om te gaan met angst.

We willen ons namelijk niet laten gijzelen door negativiteit en agressie. Nouveau is ooit opgericht om de wereld wat meer glans en aardigheid te laten zien. Met een warm hart en een koel hoofd. En met de intense hoop dat er snel een einde komt aan dit tragische conflict.

Liefs,

Claudia, Inge, Claudia en Ella, Team Nouveau.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in