Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau proeft voor: Restaurant Teng Janssen

Een halfjaar geleden opende Teng Janssen op de Amsterdamse Beethovenstraat. Wij waren er nog niet geweest. Nu ligt het ook niet bepaald in onze loop, maar dat is dan ook ons enige excuus. Op een regenachtige, doordeweekse avond, stappen we de drempel over. Mijn ‘Partner in dine’ zit al aan de bar...

Nouveau proeft voor: Restaurant Teng Janssen

Een halfjaar geleden opende Teng Janssen op de Amsterdamse Beethovenstraat. Wij waren er nog niet geweest. Nu ligt het ook niet bepaald in onze loop, maar dat is dan ook ons enige excuus. Op een regenachtige, doordeweekse avond, stappen we de drempel over. Mijn ‘Partner in dine’ zit al aan de bar en nipt aan haar eerste cocktail. Binnen vijf minuten zijn we het Nederlandse weer vergeten, het lijkt wel zomer in Zuid.

Het restaurant is heel open en subtiel ingericht. Tafels staan op comfortabele afstand van elkaar en de chef overziet vanuit de half-open keuken heel de zaak.

Fusion-moe

Bij Teng wordt, zo horen we, fusion gekookt. Een term die we een beetje moe zijn, maar vooruit. Het draait hier om Aziatische en Mallorcaanse smaken. Vreemde combi? Volgens uitbater Olivier Janssen niet. 

Hij at op Mallorca bij Canela en was zó onder de indruk van de explosieve smaakcombinaties dat hij een samenwerking sloot met Chef Fabian Fuster. De sous-chef van Canela, Marc Raykowski, werd geposteerd in Teng Janssen en Fuster vliegt in eens in de zoveel tijd over vanuit Palma de Mallorca met nieuwe inspiratie.

We gaan voor 6 gangen in bescheiden porties. Fijn, want helemaal stampvol de tent uitrollen, is geen pretje.

De hoogtepunten

In Palma de Mallorca waagde Chef Fuster het eens de ingewikkelde coquille van de kaart te halen. De reacties daarop zal hij niet licht vergeten en daarom kunnen wij er nu ook van genieten. Gelukkig!

De zilt-zoete zeevrucht is precies goed gaar en danst op de papillen door de verschillende texturen en smaken. We zouden er met alle liefde een bord van op kunnen, maar genieten zit ook in beperking en het wensen naar meer, verzuchten we.

Het andere hoogtepunt zit meer aan het einde van het menu. De tataki is zo zacht als boter en dun gesneden als een postzegel. De robuuste smaak van zwarte knoflook en Aziatische specerijen tilt het vlees naar ongekende hoogten. We zijn er een beetje stil van.

Ook de fake tartare, een signature dish van Fuster, mag er zijn. Een gerecht als een schilderijtje.

Wijnkaart

Teng heeft wel 20 wijnen ‘op glas’. Zo proberen we graag iets nieuws uit. De leverancier B.J. de Logie zit op de hoek. Flessen wijn gaan hier niet 2 of 3 keer ‘over de kop’, zoals in veel restaurants, maar krijgen een price-up van 15 €.

Vooral voor de buurtbewoners is dat een zegen, want het terras belooft deze zomer een hit te worden. Dan is keus uit 100 charmant geprijsde wijnen, een weelde.

Een blijvertje

Wat ons betreft wel. Wij zijn overtuigd, fusion schudt, wanneer goed uitgevoerd, de smaakpapillen heerlijk wakker. Wij komen graag nog eens terug voor een zonovergoten lunch. Het terras ligt bijna heel de dag in de zon.

Ook voor een borrel met een glas goede wijn staat Teng hoog op onze lijst. En als we er dan toch zijn, laten we graag een paar van die goddelijke coquilles aanrukken.

We voorspellen dat hier, op deze manier, heel wat borrels prettig uit de hand lopen tot abondant diner.

Meer informatie of reserveren: www.tengjanssen.nl