Nouveau filmtip: Prachtig verhaal over de nasleep van de oorlog

Nouveau filmtip: Prachtig verhaal over de nasleep van de oorlog

Juliet barst van levenslust en ambitie. Het eerste boek van de jonge schrijfster was geen succes. Als ze het verhaal van de excentrieke boekenclub The Guersey Literary and Potato Peel Pie Society in haar schoot geworpen krijgt, reist ze af naar dit bijzondere gezelschap. Voor hen is de oorlog, in sommige gevallen, nog helemaal niet voorbij.

Het verhaal begint als Juliet (gespeeld door Lily James) een brief ontvangt van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht.

Haar nieuwsgierigheid is gewekt en zebesluit naar het eiland af te reizen.

Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, inclusief Dawsey. Neerlands' trots Michiel Huisman speelt met verve de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde.

Maar onder de oppervlakte sluimeren de geheimen en trauma's uit de oorlogstijd. En waar is de oprichtster eigenlijk gebleven?

Terwijl de geheimen van hun oorlogstijd zich ontvouwen, veranderen Juliet’s groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey haar leven voorgoed.

Nu in de bioscoop. Beeld: Independent Films

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in