• Lifestyle

NOUVEAU AANBIEDING: JANINE JANSEN (GESLOTEN)

NOUVEAU AANBIEDING: JANINE JANSEN (GESLOTEN)

Janine Jansen in Het Koninklijk Concertgebouw

Op dinsdag 8 maart treedt topvioliste Janine Jansen op in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Zij voert dan werken uit van Brahms, Poulenc en Prokofjev. Dit laatste is een langgekoesterde wens van de violiste die  een grote passie heeft voor de Russische componist. Ze speelt van hem de Tweede sonate voor viool en piano samen met pianist Alexander Gavrylyuk, die ook wel 'een orkest in zijn eentje' wordt genoemd.

Janine Jansen

Met haar cd Prokofjev liet violiste Janine Jansen enkele jaren terug een langgekoesterde wens uitkomen. Haar liefde voor Prokofjev is groot. ‘Ik houd van hem om zijn vele lagen’, vertelde ze in een interview. ‘Per moment kan het verschillen wat hij je wil zeggen. En hij componeert extreem precies.’ Daarmee is Prokofjevs werk een blijvende uitdaging voor de topvioliste. Op haar album ontbrak één essentieel vioolwerk van de Rus: de Tweede sonate voor viool en piano. Die speelt Jansen op 8 maart met Alexander Gavrylyuk.

Alexander Gavrylyuk

'Absoluut fenomenaal', wordt pianist Alexander Gavrylyuk genoemd. En ‘een orkest in zijn eentje’. Op 8 maart vormt de Oekraïner een ensemble met Janine Jansen. Naast werken van Brahms staat Prokofjev centraal. Diens Tweede vioolsonate is voor zijn doen zonnig, lyrisch en vredig. Kalme lijnen bepalen het begin, maar de uitkomst is virtuoos en intens.

Programma

Janine Jansen

Poulenc - Sonate Brahms - Derde sonate in d, op. 108 Szymanowski - Drie mythes, op. 30 Prokofjev - Tweede sonate in D, op. 94bis

Mail & Win

Nouveau mag 5 x 2 kaarten weggeven. Stuur een mail met uw NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl met de omschrijving JANSEN.Deze actieis gesloten!