Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe hype: een 5-to-9 naast je 9-to-5

Wat doe jij, om vijf uur 's ochtends? Celebrities hebben vaak te weinig uren in hun dag. Dus beginnen ze vroeg. Voor de kinderen uit bed zijn bijvoorbeeld. Of voor ze zich op de set moeten melden voor een draaidag van 15 uur. Kun je dan niet beter iets langer in bed kunnen liggen, kun je je afvra...

Nieuwe hype: een 5-to-9 naast je 9-to-5

Wat doe jij, om vijf uur 's ochtends?

Celebrities hebben vaak te weinig uren in hun dag. Dus beginnen ze vroeg. Voor de kinderen uit bed zijn bijvoorbeeld. Of voor ze zich op de set moeten melden voor een draaidag van 15 uur. Kun je dan niet beter iets langer in bed kunnen liggen, kun je je afvragen. Nou, dat is dus níet de trend van het moment.

Steeds meer bekende namen zweren bij hun '5-to-9' – de allervroegste ochtenduren waarin ze claimen vreselijk productief te zijn. Nou heb je ochtend- en avondmensen, maar dit is vrij extreem. En dat past dan wel weer bij Hollywood.

Voordat de drukte van de dag op gang komt (zij het door kinderen, een vroeg mailende baas, whatever) lekker je eigen ding doen. Met veel nadruk op beauty en wellness (denk meditatie, skincare, dagboekschrijven). En dan dus nog wel even een hele dag erachteraan.

Jennifer Aniston zweert er al jaren bij en staat steevast om 4.30 uur op voor haar huidverzorgingsritueel, meditatieritueel, ontbijtritueel, spinning-les én yogasessie (je zou er moe van worden). Oprah Winfrey is zo groot geworden als ze is door elke ochtend om half zes op te staan, zodat ze kan sporten voor haar werkdag begint. Zo zijn er legio voorbeelden.

@arie_fitness My 5 to 9 before my 9 to 5 Getting up early has truly changed my perspective on time! Waking up early allows me to do so muchhh! #morningmotivation #my5to9 #grwmroutine #morningroutine #wakeupearly #5amgirl #5to9routine ♬ original sound - ALTÉGO

Inmiddels is TikTok (de plek waar elke trend tot in den treure wordt uitgeprobeerd) er helemaal vol van, een 'werken-aan-jezelf-dag' voor je echte dag begint. Maar het is niet voor iedereen. Met vroeg opstaan komt natuurlijk ook vroeg naar bed gaan. En niet iedereen komt even makkelijk zijn nest uit voor twee sportsessies, een meditatiesessie en een smeerritueel.

Doe wat goed voelt was nog nooit zo waar. Maar mocht je behoefte hebben aan meer uren in je dag óf meer tijd voor jezelf, dan kun je een 5-to-9 overwegen.

Hoofdfoto: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in