NIEUW: HILTON HOTEL AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHOL

NIEUW: HILTON HOTEL AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHOL

Schiphol Group: nieuwe Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol geopend voor eerste gastenBegin van de maand is op Schiphol het nieuwe Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol geopend. Het hotel is met 433 kamers, 23 vergaderzalen, een ballroom en een totale omvang van 40.150 vierkante meter het grootste hotel op Amsterdam Airport Schiphol. Het interieur is ontworpen door The Gallery HBA uit Londen. Het nieuwe hotel ligt aan de hoofdentree naar de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven. Een overdekte promenade verbindt het nieuwe Hilton hotel direct met de terminal van de luchthaven.

Hilton

Architectuur en interieur designHet nieuwe hotel vormt een imposant herkenningspunt op Schiphol. Het visionaire ontwerp van Mecanoo met sterke, originele vormen valt op met zijn iconische kubusvorm ende ruitvormige gevel. Het indrukwekkende Atrium met een glazen plafond op 42 meter hoogte, vormt het dynamische hart en de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel; de lobby en de lounge. Het glazen plafond en de helderwitte balustrades brengen het daglicht tot diep in het gebouw. Vanuit de galerijen hebben gasten een spectaculair uitzicht op de lobby en lounge.

Hilton

In het interieurontwerp van The Gallery HBA staat de 'Dutch Touch' centraal: geïnspireerd door Nederlands cultureel erfgoed, geschiedenis, tradities en typische kenmerken van Nederland. Dit thema is overal in het hotel doorgevoerd en heeft geresulteerd in een hedendaags, innovatief en sprankelend interieur uitgevoerd in een natuurlijk en harmonieus kleurenschema.

Kunstcollectie Een unieke selectie van originele meesterwerken uit de kunstcollectie van Schiphol Group wordt tentoongesteld op verschillende locaties in het hotel. Onder de kunstwerken zijn stukken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars, waaronder Corneille, Anton Heyboer, Armando, Ger van Elk, Jan Cremer en René Daniels.

InformatieAdres: Schiphol Boulevard 701, 1118 BN Schiphol, NederlandTelefoon:+31 20 710 4000

WebsiteHilton Airport Schiphol