Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Move over limoncello: wat is er Hollandser dan orancello?

Het perfecte digestief voor Koningsdag. Van limoncello zijn we al fan in de zomer, maar voor Koningsdag en Nederlandse zomers is er nu iets nieuws van eigen bodem: orancello. Een likeur gemaakt van sinaasappelschillen in plaats van de traditionele citroenschillen dus. Dat ziet er feestelijk uit (...

Move over limoncello: wat is er Hollandser dan orancello?

Het perfecte digestief voor Koningsdag.

Van limoncello zijn we al fan in de zomer, maar voor Koningsdag en Nederlandse zomers is er nu iets nieuws van eigen bodem: orancello. Een likeur gemaakt van sinaasappelschillen in plaats van de traditionele citroenschillen dus.

Dat ziet er feestelijk uit (op 27 april én ver daarna), is friszoet met een licht bittere afdronk en het wordt nog in Nederland gemaakt ook. De Jongens van Oud West, drie bourgondiërs uit Oosterhout maken het sinds kort.

Orancello is net als zijn Italiaanse broer een verfrissend digestief dat ijskoud gedronken kan worden, maar je kunt er ook cocktails mee maken, met bijvoorbeeld prosecco, gin of ginger ale. Er is geëxperimenteerd met tientallen sinaasappelsoorten en honderden recepten om the one  te vinden.

Je koopt jouw fles hier, ruim op tijd voor Koningsdag en het terrasseizoen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in