Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

MODE BIJ VAN LOON

Mode bij Van Loon Dit voorjaar zal Museum Van Loon licht werpen op de Europese High Society mode uit de periode van circa 1850 tot heden. Van 3 maart tot en met 30 mei toont het museum portretten, fotografie, originele kledingstukken en accessoires in de salons en slaapkamers van het huis. Mode h...

MODE BIJ VAN LOON

Mode bij Van Loon

loon

Dit voorjaar zal Museum Van Loon licht werpen op de Europese High Society mode uit de periode van circa 1850 tot heden. Van 3 maart tot en met 30 mei toont het museum portretten, fotografie, originele kledingstukken en accessoires in de salons en slaapkamers van het huis.

Mode heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de familie Van Loon. Vanwege belangrijke functies aan het hof, in de financiële wereld en in het Amsterdamse societyleven moesten de heren en dames zich passend gedragen én kleden. Het Europese modegevoel is dankzij de overgeleverde portretten en kleding nog altijd zichtbaar.

Uitgangspunt voor Mode bij Van Loon zijn de staande portretten uit de eigen collectie. Deze grote negentiende-eeuwse portretten zullen als het ware driedimensionaal gemaakt worden door hen te verenigen met eigentijdse japonnen en kostuums. Van het imponerende statieportret van Louise van Loon door de Franse societyschilder Alexandre Cabanel, haar jurk door Charles Frederick Worth tot de jurk van Frans Molenaar die Martine van Loon – Labouchere droeg bij de inhuldiging van Willem Alexander.

Deze tentoonstelling geeft een inzicht in de persoonlijke voorkeuren en keuzes van de familieleden op het gebied van portret en mode. Het kiezen van vooraanstaande portrettisten en modeontwerpers uit binnen- en buitenland geeft aan hoe de familie zich wenste te presenteren; als modieuze dames en heren van stand.

Informatie:

Museum van Loon

Keizersgracht 672

1017 ET  Amsterdam

T: 020-624 5255

W: www.museumvanloon.nl

Publicatie:

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie door Wendy van Lith, Valentine Rijsterborgh & Rosalie Sloof, Mode bij Van Loon, WBooks, Zwolle, 2016.