Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Met vrienden op vakantie, zo houd je het gezellig

Het lijkt zo’n goed idee; samen met een bevriend stel of een groepje vrienden op vakantie, maar het kan ook gigantisch mis gaan. Houd deze 4 punten in de gaten, dan blijft het gezellig. Must see Zijn er dingen die je écht wil zien of doen, plan deze dan van tevoren in. Niet iedereen hoeft mee, ma...

Met vrienden op vakantie, zo houd je het gezellig

Het lijkt zo’n goed idee; samen met een bevriend stel of een groepje vrienden op vakantie, maar het kan ook gigantisch mis gaan. Houd deze 4 punten in de gaten, dan blijft het gezellig.

Must see

Zijn er dingen die je écht wil zien of doen, plan deze dan van tevoren in. Niet iedereen hoeft mee, maar zo voorkom je dat je uitjes naar het einde van de vakantie worden verplaatst en er uiteindelijk geen tijd meer voor is.

Of dat je reisvrienden een heel programma hebben gemaakt waar jij écht geen trek in hebt.

Budget

Zorg dat je met elkaar de verwachtingen qua budget uitspreekt, voordat jij elke keer de rekening op het terras moet oppakken of je je irriteert, omdat je vrienden het duurste van de kaart bestellen.

Sowieso is het handig om van tevoren te weten hoe de financiële verhoudingen zijn. Zijn er geldzorgen of juist niet? Heb je net een mooie bonus binnen en wil je dat lekker vieren zonder continu op de kosten te moeten letten?

Maak een pot voor de zekerheid, als je met z’n allen uit gaat, dan krijg je zéker geen gedoe of stuur meteen na een avondje uit een betaalverzoek, dan houd je alles transparant.

Apart

Doe ook wat dingen met z’n tweeën of met je eigen gezin in plaats van met zijn allen. Die kwaliteit is belangrijk en schiet er soms bij in als je met z’n allen op pad bent. Daarnaast is het ook wel even ontspannen om niet héél de tijd met andere mensen te zijn.

Go with the flow

Het is geven en nemen als je samen op vakantie bent, dus beweeg een beetje mee en zoek een compromis. Het zou zonde zijn als je vakantie verpest wordt door spanningen en irritaties. Maar je hoeft natuurlijk ook niet alles over je kant te laten gaan. Het blijft wel je vakantie!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in