Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

MART VISSER: ARTWORK

Mart Visser - ARTWORK Vanavond in de Tros TV Show (NPO 1 om 21.20 uur) Mart Visser naar aanleiding van zijn nationale en internationale succes met zijn Artwork. Het item wordt uitgezonden aan de vooravond van zijn Artwork expositie in de Kalvertoren in Amsterdam. Mart Visser zocht al een lange ti...

MART VISSER: ARTWORK

artwork

Mart Visser - ARTWORK

Vanavond in de Tros TV Show (NPO 1 om 21.20 uur) Mart Visser naar aanleiding van zijn nationale en internationale succes met zijn Artwork.

Het item wordt uitgezonden aan de vooravond van zijn Artwork expositie in de Kalvertoren in Amsterdam. Mart Visser zocht al een lange tijd naar een geschikte en inspirerende locatie voor de presentatie van zijn schilderijen, installaties en beelden. Met het sluiten en uitbreken van een aantal winkels op de eerste verdieping van de Kalvertoren in de Kalverstraat, zijn er opeens grote weidse, kale ruimten ontstaan. Rauw, puur, beton met veel pilaren wat de sfeer van Visser zijn artwork versterkt. Grote bouwlampen, mystieke hoeken en een levende art performance op de besloten avonden maken het geheel precies tot dat wat hij voor ogen had; een nieuwe beleving.

Artwork

Sinds Mart Visser een potlood of penseel kan vasthouden, tekent hij hoofden. De expressie van het gezicht in al zijn vormen is wat hem boeit. De kracht van een persoonlijkheid maakt het individu op het doek. Visser wordt geïnspireerd door zijn ontmoetingen en laat daarbij zijn intuïtie de vrije geest. Hij start met een blanco doek; niet wetende wat het gaat worden.

Zijn werk als couturier en modeontwerper gaat over het aankleden van individuele vrouwen. De kracht van zijn werk ligt in de persoonlijke aandacht voor iedere vrouw die zijn creaties draagt. Hij leeft zich in en vertaalt zijn intuïtieve idee voor haar naar een driedimensionale creatie. Structuur, reliëf, textuur en techniek versterken het ontwerp. Dezelfde ingrediënten past Mart Visser toe in zijn Artwork.

Portretten in de ruige en abstracte opzet zoals Visser deze schildert staan in schril contrast met zijn modernistische en fijne belijning van zijn haute couture. Het kleurenpalet en dynamische diversiteit aan materialen waarbinnen Visser creëert zijn de enige overlappingen met zijn collecties. Nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijzen, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen.

“Een tijd lang bedacht ik per doek een naam, maar dat vind ik toch té demanding. Mijn interpretatie is wat kunst maakt voor de ander. Ik vind het interessant om te zien hoe en welke keuzes mensen maken in mijn werk.”

Vissers privécollectie bestaat grotendeels uit portretten; van klassieke stukken uit de veertiende eeuw en beeldhouwwerken tot fotografie en modern. “Als toeschouwer omring je jezelf met de stilte die de persoon uitstraalt op een doek; je gaat er als het ware in op. Op deze manier kijk ik ook naar een persoon; de contouren, de rimpels en de vlakversiering van het gezicht. Eén enkele wijziging van een lijn verandert al direct de blik of uitdrukking van het gezicht. De afdruk van een gezicht of juist de speling met schaduw waardoor de contouren van het gezicht maar gedeeltelijk zichtbaar zijn; dan wordt een beeld voor mij interessant.”

Website

www.martvisser.nl